PuistoBlues
 • Little Steven
  @ Pasi Rytkönen
 • KakaraBlues
  @ Timo Happonen
 • North Mississippi Allstars
  @ Timo Happonen
 • Herra Heinämäen Lato-orkesteri
  @ Pasi Rytkönen
 • North Mississippi Allstars
  @ Seppo Lindfors
 • Esa Pulliainen
  @ Pasi Rytkönen
 • Micke Björklöf & The Blue Strip
  @ Seppo Lindfors
 • SF Blues, Dave Lindholm
  @ Seppo Lindfors
 • Oheistuotekaupan naiset
  @ Seppo Lindfors

PILVINEN SÄÄ KARKOITTI DIGGARIT

Musiikillisesti pääkonsertti oli täysosuma

North Mississippi Allstars. Kuva: Timo Happonen

Tämän vuoden Puistoblues oli musiikillinen täysosuma. Artistit täyttivät paikalle saapuneen yleisön toiveet. Iltapäivän musiikillisen kattauksen kohokohtia oli erinomaisen setin vetänyt North Mississippi Allstars. Pääesiintyjänä lavalle noussut Little Steven kruunasi illan 16-henkisen superkokoonpanonsa kanssa. 

Pääkonserttia juhlittiin tänä vuonna pilvisessä, mutta poutaisessa säässä."Musiikillisesti festivaali ylitti odotukset, mutta pilvinen sää verotti varmasti kävijämäärää." festivaalipäällikkö Miikka Porkka pohtii. "Vanhankylänniemeen saapui noin 5 500 kuulijaa, joka jää yleisötavoitteesta."

"Järjestelyt onnistuivat erinomaisesti ja paikalle saapuneen festivaaliyleisön palaute on ollut jälleen kiittävää. Vanhankylänniemeen rakentui tänäkin vuonna kansainvälisen tason bluesfestivaali kolmen päivän tinkimättömällä työllä." Porkka pohtii. "Ilman talkoolaisten työpanosta tämä ei olisi mahdollista." Porkka päättää.

Lue puheenjohtaja Miikka Porkan kiitokset talkoolaisille 2.7.2017.

PUISTOBLUESTUNNELMIA VIDEOBLOGEISSA

Puistobuesin kolme videobloggaria Ella, Paavo ja Severi kiertelivät festerilla erinäisissä paikoissa ja löysivät melko erilaisia näkökulmia Puistobluesiin kuin mitä on aiemmin nähty. Tsekkaa alta erinomaiset videopätkät. Ellan, Paavon ja Esitystekniikan erityishahmojen Youtube-tileiltä löytyy lisää sisältöä.


LITTLE STEVENIN YLISTETTY KIERTUE SAAPUU VANHIKSEEN

Little Steven & The Disciples of Soul on keikkakiertueellaan saanut ylistäviä arvioita, esimerkiksi Manchesterissä pidetyn shown jälkeen paikallinen lehdistö kirjoitti seuraavasti:

"A keen student of rock and roll, this was Van Zandt offering up a master class of all the different aspects of the music he loves."
Tai ehkä vielä selkeämmin sanottuna:
"The best bands, like this one, know they have a job to do. If you have an arse at all, they are here to kick it for you."

Little Steven tuo mukanaan huikean 14-henkisen bändinsä, joten odotettavissa on yksi kaikkien aikojen pääkonserttiesityksistä. 


PÄÄKONSERTTIIN VIELÄ JUUREVAA LISÄMAUSTETTA

Puistobluesin pääkonserttiin kannattaa tänäkin vuonna tulla ajoissa, sillä musiikkidiggareille tarjoillaan heti porttien avauduttua erikoisherkkua. Black River Bluesman & Bad Mood Hudson palkitsevat aikaiset festarivieraat tarjoilemalla rouheaa ja rosoista bluesia heti porttien avauduttua klo 10.30. 

LITTLE STEVEN ON TÄYDELLINEN PÄÄESIINTYJÄ 40-VUOTISJUHLAAN

Bruce Springsteenin E Street Bandin perustajajäsen, multitalentti Little Steven on kitaristi, laulaja, lauluntekijä, tuottaja, ihmisoikeusaktivisti, kirjailija ja näyttelijä. Mies kuuluu harvinaiseen seuraan, sillä hän on esiintyntyt legendaarisessa Super Bowlin puoliaikashowssa (vuonna 2009) ja hänet on aateloitu jäseneksi Rock´n Roll Hall of Fameen. Vuonna 2016 Little Steven (Steven van Zandt) kokosi uudestaan 1980-luvun superbändinsä Disciples of Soul, joka saapuu torvisektiolla ja taustalaulajilla vahvistettuna Puistobluesin pääkonsertin pääesiintyjäksi.

– Little Steven on täydellinen pääesiintyjä juhlistamaan 40-vuotista taivaltamme, toteaa Puistobluesin festivaalijohtaja Miikka Porkka. – Päälavallamme on nähty musiikin legendoja Carlos Santanasta John Fogertyyn, B.B. Kingistä Gary Mooreen ja Status Quosta Taj Mahaliin. Nyt on viimein aika saada vieraaksi myös suomalaisten suuresti arvostama Little Steven. Olemme erittäin tyytyväisiä tämän vuoden pääkonsertin ohjelmistoon ja Little Steven on huippuluokan artisti, joka kruunaa juhlavuoden kattauksen, Porkka jatkaa.

Lue lisää Little Stevenin urasta tuoreesta Puistobluesblogista!


PUISTOBLUES ON KOKO PERHEEN BLUES

Bändejä, puuhasteltavaa ja paljon muuta: Puistoblues on Suomen perheystävällisin musiikkifestivaali. Lapsille on koko festivaalin ajaksi järjestetty esityksiä, näytöksiä, puuhaa ja liikkumista. Blueskadulla lapsille on varattu oma puuhapiste ja kolme erinomaista lastenbändiä: Mutaveijarit, Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti -orkesteri sekä Pomppulinnan kreivi. Myös pääkonserttiin lapset toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi. Alle 13-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa. 

Pääkonsertissa lapsille on oma puuha-alue ja Kakarabluesin pääesiintyjänä toimii televisiosta ja elokuvista tuttu Herra Heinämäen lato-orkesteri.

Koko perheen bluesin sisältö ja ohjelma


JUHLAVUODEN BLUESPIKNIK 1. HEINÄKUUTA

Puistoblues järjestetään tuttuun tapaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Keskiviikkona 28. kesäkuuta alkava festivaali huipentuu 1. heinäkuuta Vanhankylänniemessä järjestettävään pääkonserttiin. Little Stevenin lisäksi päälavalle Atlantin takaa saapuu rouhean boogie bluesin ja southern rockin äänitorvi North Mississippi Allstars Memphisin kupeesta.

Pääkonsertin kotimaisina tähtinä nähdään SF Blues, Micke Björklöf & The Blue Strip ja Esa Pulliaisen johtama Agents ainutkertaisella erikoiskokoonpanolla Vesa Haajan kera! Pääkonserttiin on alle 13-vuotiaille ilmainen pääsy maksavan aikuisen mukana.

Puistobluesin perusolemukseen kuuluu musiikin diggailu viltillä Vanhiksen rantanurtsilla ja ehdottomasti herkkujen kera. Omien piknik-korien lisäksi ruumiin antimista huolehtii lukemattomien vilttien nurmipohjainen anniskelualue, kolme ravintolaa ja kymmenet festivaalikeittiöt.BLUESKATU 28.-30.6.2017

Blueskatu on Järvenpään Blues-Jazz diggareiden ja 550 talkoolaisen lahja kaupunkilaisille. Kävelykatu Janne Järvenpään ydinkeskustassa muuttuu festivaaliviikon ajaksi Blueskaduksi. Suomen parhaiden ilmaiskonserttien lisäksi kadulla kohtaavat diggarit, tikkarit, kanankoivet ja kebabit, vaatteet sekä asusteet. Jaossa elämyksiä ja asennetta koko rahalla. Kadulla järjestetään lisäksi Kakarablues, jossa on tekemistä perheen pienemmille bluestytöille ja -pojille. 
Blueskadun ohjelmisto on nyt julkaistu.


PUISTOBLUES-KLUBIT 29.6-2.7.2017

Perinteiset klubi-illat starttaavat torstaina European Blues Challenge -kilpailun Suomen edustajan valinnalla. Karsintojen voittaja edustaa Suomea ensi vuonna Norjan Hellissä järjestettävissä kansainvälisissä bluesmittelöissä, joista voit lukea lisää täältä.

Perjantain ja lauantain klubien lisäksi sunnuntaina järjestetään legendaariset Sillibluesit. Klubien ohjelmisto on nyt julkaistu.

Lue puheenjohtaja Miikka Porkan kiitokset talkoolaisille 2.7.2017.

Puistoblues toimisto (löytötavarat, tiedustelut)

09 2711305 

Puistoblues viestinnän puhelin (akkreditoinnit, haastattelupyynnöt, tiedotteet):

044-980 7832

Ajankohtaista
 
 
1062
Duplicate entry '22905863' for key 1