Zero Nine

Zero Nine julkaisi syksyllä uuden IX-albumin, joka jyrisee tyylikkäästi 80-luvun hengessä! Nimikkovuottaan viettänyt hard rockin pioneeri teki rokkilevyn, joka kaappaa kuulijansa suoraan kasarimeiningin maailmaan. Monipuolinen IX-albumi on aitoa ja taidokasta rankkaa rockia, jossa kuuluu kokemuksen rouhea rintaääni. Tietysti levyllä on myös muutama riipaiseva slovari, jotka kuullessaan Jon Bon Jovikin hiljentyisi.

Kuusamosta ponnistava, nykyisin Oulussa vaikuttava Zero Nine oli Suomen ensimmäisiä vakavasti otettavia raskaan rockin puurtajia. Yhtye on ehtinyt pitkän uransa aikana lämmittää keikkalavoja mm. AC/DC:lle, Iron Maidenille, ZZ Topille ja Scorpionsille. Zero Nine oli Suomen ehdoton hardrock-kuningas 80-luvulla, ja varsinkin levyt White Lines ja Intrigue muistetaan suomalaisen heavyn virstanpylväinä yhä tänäkin päivänä. Vuonna 2006 ilmestynyt kokoelmalevy Eyes on the Rear View Mirror kääräisi pakettiin 18 kappaletta yhtyeen historian varrelta.

Kepa Salmirinteen karisma puree edelleen, ja hän on yhä luotsaamansa yhtyeen tunnistettava solisti ja keulakuva.

Kepa Salmirinne laulu
Iso-T Käsmä kitara
Mara Mäntyniemi kitara
Iro Murtola koskettimet
Jarski Jaakkola basso
Dexta Korpela rummut

Mikä on sun blues?

Diggarin Ääni -palstalla Puistobluesin kävijät kertovat kuvin ja sanoin oman mieleenpainuneen kokemuksensa takavuosien festareilta. Onko sinulla kätköissäsi kuva ja/tai tarina, jotka haluaisit jakaa?

Lue lisää!