PuistoBlues
  • Puistoblues 2014, pääkonsertista kaupungille
    @ Olli Mikkonen

  • @ Olli Mikkonen

AUTTAA JA PALVELEE
BluesInfo

BluesInfo auttaa ja palvelee kaikessa festivaaliin liittyvissä asioissa. Mikäli et löydä näiltä sivuilta vastauksia kysymyksiisi, ota yhteyttä sähköpostitse: info@puistoblues.fi tai soita 09 2711305 (aukioloajat alla).

Bluestoimisto (kartalla) sijaitsee Järvenpäässä osoitteessa Sibeliuksenväylä 45. Toimistolta voit ostaa Puistoblues-lippuja ja -oheistuotteita, kysellä mieltä askarruttavia asioita ja tiedustella festivaalin kuulumisia. Toimistolta löytyy maksupääte ja maksuvälineinä käyvät pankkikortti, Visa, MasterCard, Visa Electron sekä Maestro.

Bluestoimiston aukioloajat ma-pe
5.6.-27.6. klo 10 - 13 ja 14 - 18
3.-5.7. klo 13 - 18

Bluesviikon keskiviikkona 28.6. toimiston palvelut siirtyvät Blueskadun infopisteeseen Järvenpään toriaukiolle Keski-Uusimaa-lavan viereen. Infopiste on avoinna Bluesviikolla ke-pe klo 10-21. Pääkonsertin info päälavan vieressä palvelee lauantaina 1.7.2017 klo 10.30-21.00. Festivaalin jälkeen toimisto on avoinna 3 – 5.7. klo 13-18

Toimiston aukioloaikoina sekä festivaalin aikana tavoitat meidät numerosta 09-2711 305. Muina aikoina ota yhteyttä sähköpostitse info@puistoblues.fi.

Myyntipaikkojen varaustiedustelut osoitteesta myyntipaikat@puistoblues.fi.
Myyntipaikkojen hinnastot ja infot löydät täältä.

Blueskatu palvelee yleisöä 28.-30.6.2017 klo 10-22
Blueskatu

Kävelykatu Janne Järvenpään ydinkeskustassa muuttuu festivaaliviikon ajaksi Blueskaduksi. Suomen parhaiden ilmaiskonserttien lisäksi kadulla kohtaavat diggarit, tikkarit, kanankoivet ja kebabit, vaatteet sekä asusteet. Jaossa elämyksiä ja asennetta koko rahalla. Kolmipäiväisen blueskadun kokonaiskävijämäärä on viime vuosina pyörinyt lähes sadassa tuhannessa festarivieraassa. Kadulla järjestetään lisäksi Kakarablues, jossa on tekemistä perheen pienemmille bluestytöille ja -pojille. 

Ensiapu

Blueskadun järjestyksenvalvojilla on ensiapuvalmiudet. Pääkonsertissa on ensiapuyksikkö. Jos tarvitset apua, ota yhteys infopisteeseen tai järjestyshenkilöön. Muistathan varautua Suomen kesään niin hyönteiskartoitteella kuin aurinkorasvallakin!

Festarituotteet

Puistobluesin 2017 festarituotteita myydään Bluestoimistolla toukokuusta alkaen ja festivaalin aikana Blueskadun ja Vanhankylänniemen Infopisteissä.

Klubiliput

Klubiliput tulevat myyntiin alkukesästä. Klubilippuja myydään ennakkoon Bluestoimistolla ti 27.6. saakka. Tämän jälkeen klubilippuja voi ostaa Blueskadun infosta. Sisäänpääsyn yhteydessä peritään eteispalvelumaksu.

Lauantain 1.7. klubilippuja voi ostaa myös pääkonsertin infosta.

Kulkuyhteydet Järvenpäähän

Järvenpää sijaitsee pääradan varressa, 37 kilometriä Helsingistä pohjoiseen ja 44 kilometriä Riihimäeltä etelään. Keskiviikosta perjantaihin festivaaliyleisöä viihdyttävä Blueskatu sijaitsee aivan Järvenpään keskustassa. Rautatieasemalta Blueskadulle pääsee muutamalla askeleella. Festivaalivieraita kehoitetaankin valitsemaan ensisijaiseksi matkavälineekseen junan tai linja-auton. Parkkipaikkoja on kesäisessä Järvenpäässä yleisömäärään nähden niukasti, joten kannattaa suosia julkisia kulkuvälineitä.

Kulkuyhteydet pääkonserttiin Vanhankylänniemeen

Pääkonserttiin pääsee kätevästi polkupyörällä tai kävellen. Lisäksi Järvenpään rautatieasemalta järjestetään pääkonserttipäivänä 1.7. jatkuva bussiyhteys Vanhankylänniemeen. Korsisaari-yhtiöiden bussit kiertävät koko päivän pääkonserttialueen läheisyyteen ja takaisin. Kyydit alkavat jo aamulla klo 9.30 aikaan ja jatkuvat niin kauan kuin väkeä riittää. Kyydin hinta on 3,00 €/hlö/suunta, jos lippu ostetaan kuljettajalta. Mobiililippu maksaa 2,50 €/hlö/suunta tai 5,00 €/meno-paluu. Mobiililipun hintoihin lisätään maksutapalisä 0,20 €. Autoissa eivät kelpaa Keski-Uudenmaan seutuliput eivätkä Järvenpään kaupunkiliput tai Matkahuollon sarjaliput.

Huom! Mobiililiput käyvät ainoastaan Korsisaari-yhtiöiden autoissa. Järvenpään omalla paikallislinjalla 21, joka ajaa muutaman lähdön rautatieasemalta Vanhankylänniemeen, on oma hinnoittelunsa.

Mobiililippu näytetään bussiin noustaessa kuljettajalle, joka lukee lipun manuaalisesti. Lipussa on QR-koodin lisäksi näkyvillä jäljellä oleva voimassaoloaika. Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa on virtaa koko lipun voimassaoloajan.

Myös Kartanon koulun luota Kasktieltä (väliaikainen pysäkki Kaskitie 10 kohdalla) on bussiyhteys konserttialueelle klo 9.45 alkaen noin 15-30 minuutin välein. Vastaavasti konserttialueelta ajetaan Kartanon koululle noin 15-30 minuutin välein.

Lisäksi ajetaan Nurmijärveltä konserttialueelle seuraavasti:
Klaukkalasta klo 9.35 ja 9.55, Nurmijärven kirkonkylältä klo 9.35 ja 9.55 sekä Rajamäeltä klo 9.20 ja 9.40. Klaukkalan autot ajavat Kirkkotien, Metsäkyläntien, Palojoen, Nahkelantien ja Paijalantien kautta. Nurmijärven ja Rajamäen autot ajavat Palojoentien, Nahkelantien ja Paijalantien kautta. Hyrylän autot ajavat Rantatien, Onnelantien ja Järvenpääntien kautta. Paluukuljetukset lähtevät Nurmijärvelle ja Rajamäelle klo 21.30 ja 22.30, Klaukkalaan klo 21.45 ja 22.45 sekä Hyrylään rautatieaseman kautta klo 23.00 ja 23.30. Lipun hinta Nurmijärven alueelta on 7 €/hlö/suunta tai 14 €/hlö/meno-paluu, Hyrylästä 5 €/hlö/suunta tai 10 €/hlö/meno-paluu.

Busseissa on tunnuksena PuistoBlues. Paluusuunnassa kerrotaan lisäksi määränpää (Rautatieasema, Jäähalli, Kartanon koulu, Hyrylä, Klaukkala, Nurmijärvi, Rajamäki).

Lastentapahtuma Kakarablues

Puistobluesin lastentapahtumalla on pitkät perinteet - perheen pienimmät otettiin huomioon jo vuonna 1981. Tänä päivänä lastentapahtuma on kiinteä osa niin kadun kuin pääkonsertin ohjelmaa.

Kakarablues Blueskadulla

Blueskadun Kakara-aukiolla järjestetään keskiviikosta perjantaihin maksuttomia esityksiä sekä puuhapajoja, kuten kasvomaalausta, piirtämistä ja kankaanpainantaa.

Kakarablues pääkonsertissa

Pääkonsertin lastentapahtuma-alueelta löytyvät mm. lasten wc:t sekä vesipiste alueen vieressä. Lisäksi alueella on lastenhoitovaunu, jossa voi kätevästi käydä imettämässä, vaihtamassa vaipan jne. Pääkonsertissa lapsille on tarjolla musiikkia sekä erilaisia puuhapajoja, kuten perinteinen kitarapaja!

Lapset saavat pääkonsertissa Lost In Blues -tarran, jonka voi kiinnittää lapsen vaatteeseen. Tarraan kirjoitetaan huoltajan yhteystiedot siltä varalta että lapsi eksyy. Alueella kuulutetaan katoamisesta mahdollisimman pian. Alle 13-vuotiaat pääsevät pääkonserttiin maksutta huoltajan seurassa.

Löytötavarat

Festivaaliviikon aikana keskiviikosta 28.6. lauantaihin 1.7. tiedustelut Infopisteistä. Festivaalin jälkeen tiistaista 4.7. alkaen yli 20 euron arvoisten löytötavaroiden tiedustelut Järvenpään poliisilaitokselta, puh. 071 87 30141. Muita löytötavaroita voi tiedustella tämän jälkeen sähköpostilla info@puistoblues.fi

Maksuvälineet

Puistobluesin Infoissa ja festivaaliravintoloissa käy maksuvälineinä käteinen, pankkikortti, Visa, Master Card, Visa Electron sekä Maestro. Kannattaa silti varautua myös käteisellä korttiliikenteen ruuhkautumisen varalta.

Pankkiautomaatit

Järvenpään keskustassa on useita pankkiautomaatteja, Vanhankylänniemessä ei ainuttakaan.

Pääkonsertti

Puistobluesin pääkonsertti järjestetään tuttuun tapaan Järvenpäässä Vanhankylänniemen nurmella. Bluesviikon huipennusta voi seurata omalta viltillä fiilistellen tai jammailla tiensä innokkaimpien kanssa eturiviin. Piknik-koreihin kannattaa pakata kanasalaatin, patongin ja muiden herkkujen lisäksi alkoholittomat virvoitusjuomat sekä tyhjä termospullo, jonka alueella voi edullisesti täyttää kahvilla tai teevedellä.

Pääkonsertissa vilttikansaa palvelee suuri ikärajaton anniskelualue aivan esiintymislavan tuntumassa. Tältä alueelta ostetut viinit, oluet, kahvit ja muut virvokkeet voi nauttia rauhassa omalla viltillä. Toinen anniskelualue rannan tuntumassa on ikärajaltaan K-18 ja tarjoaa hyvät näkymät lavalle terassin istumapaikoilta. Erilaiset ruoka- ja käsityöläiskojut palvelevat yleisöä helposti löydettävissä pisteissä.

Alkoholijuomien, isojen päivänvarjojen, telttojen, teräaseiden (myös teräksiset aterimet) ja avattujen virvoitusjuomien tuominen alueelle ei ole mahdollista. Tämä tarkoittaa käytännössä myös itse täytettyjä termospulloja. Voit tuoda mukanasi piknik-eväät, kertakäyttöiset aterimet sekä muut välineet, joita tarvitset eväitäsi varten. Näiden lisäksi voit tuoda konserttialueelle myös avaamattomia virvoitusjuomia. Avotulenteko sekä kertakäyttö- ja muiden grillien tuonti alueelle on kielletty.

Laukut ja kassit tarkistetaan portilla ja tarkistus pyritään järjestämään mahdollisimman sujuvasti. Siitä huolimatta varauduthan pieneen jonotusaikaan. Portin läheisyydessä on narikka, johon voi jättää maksutta tavaroita, joita et voi viedä mukanasi pääkonserttialueelle. Portit tapahtumaan aukeavat klo 10.30 ja ensimmäinen artisti aloittaa klo 12.00. Koirien tuonti alueelle on kielletty.

Pääkonsertin aikataulun näet täältä.

Pääkonsertin autoparkki

Pääkonsertin festivaalialueella Vanhankylänniemessä on myös valvottu ja maksullinen autoparkki festivaalivieraille. Parkin hinta on 30 euroa. Maksu peritään käteisellä saapuessasi parkkiin. Vanhankylänniemessä on opasteet festivaalivieraiden parkkipaikalle. Invatunnuksella varustetut autot saavat pysäköidä ilmaiseksi autoparkissa.

Pääkonsertin liput

Ennakkoliput myynnissä täällä.

Alle 13-vuotiaat pääsevät maksutta pääkonserttiin huoltajan seurassa.
Liikuntaesteisen lipunhaltijan kanssa kulkeva avustaja pääsee alueelle maksutta.

Puistoblues tukee kehitysvammaisten henkilöiden osallistumista kulttuuritapahtumiin olemalla mukana Ystävänkortti-toiminnassa. Lipun ostanut kehitysvammainen voi Ystävänkorttia näyttämällä tuoda ystävän maksutta pääkonserttiin. Lue lisää: www.ystavankortti.fi

Ennakkolippuja lippukaupoista myyvät lippu.fi ja tiketti.fi. Tämän lisäksi ennakkolippuja myydään Järvenpäässä Bluestoimistolla toukokuun alusta lähtien. Festivaalin aikaan pääkonserttilippuja voi ostaa myös Blueskadun infopisteestä.

Pääkonsertin pyöräparkki

Valvottu säilytys polkupyörille, mopoille ja moottoripyörille sijaitsee lähellä pääkonsertin sisäänkäyntiä. Seuraa opasteita ja käänny noin 50 metriä ennen pääporttia vasemmalle Tammirantaan, vaalean puutalon pihaan.