PuistoBlues

ESIINTYJÄT PÄÄKONSERTTI

Pääkonsertti, lauantai 29.6.2019, Vanhankylänniemi Larkin Poe (USA)

Larkin Poen muodostavat alun perin Atlantasta kotoisin olevat sisarukset Rebecca Lovell (laulu, sähkökitara, akustinen kitara, mandoliini, piano) ja Megan Lovell (laulu, lapsteel). Blues Foundation palkitsi Larkin Poen vuoden 2019 yhtyeeksi eikä suotta. Nykyisin Nashvillessä majaa pitävää duoa on kutsuttu "Allman Brothersin pikkusiskoiksi" eikä suotta. Larkin Poen musiikki täyttyy syvästä etelän tunnelmasta, raskaista riffeistä ja slide-kitarasta. Joulukuussa 2017 uuden levynsä Venom & Faith julkaisseen duon edellinen studioalbumi Peach oli ehdolla vuoden 2017 Blues Music Awardseissa.

youtube.com – Rollin' And Tumblin' • NY State Blues Fest
facebook.com/larkinpoe
instagram.com/larkinpoe
larkinpoe.com

Pääkonsertti, lauantai 29.6.2019, Vanhankylänniemi Joey Landreth (CAN)

Joey Landreth on Kanadan lahja bluesille. Landrethilla on ainutlaatuinen kyky vangita kuulijansa herkällä ja sielukkaalla tyylillään. Ennen soolouraansa Joey kiersi Bros. Landreth -kokoonpanolla, jonka hän on perustanut veljensä Davidin kanssa. Yhtye on palkittu mm. Kanadan Juno Awardseissa vuonna 2015.

youtube.com – Whiskey
facebook.com/joeylandrethmusic
instagram.com/joeylandreth
joeylandreth.com

Pääkonsertti, lauantai 29.6.2019, Vanhankylänniemi Laurence Jones (UK)

Bluesin nuorta soundia tarjoaa 25-vuotias brittiläinen blues-kitaristi ja laulaja-lauluntekijä Laurence Jones, jota on nimitetty "bluesin tulevaisuudeksi". Liverpoolin kasvatti Jones on valittu vuosina 2014–2016 vuoden nuoreksi bluesartistiksi ja vuoden 2016 kitaristiksi British Blues Awardseissa sekä vuoden 2015 kitaristiksi European Blues Awardseissa. Laurencen sanoin: Blues on tunne, ei musiikkigenre.

youtube.com – Give Me Your Time
youtube.com – All Along The Watchtower
laurencejonesmusic.com
facebook.com/laurencejonesmusic
instagram.com/laurencemusic

Pääkonsertti, lauantai 29.6.2019, Vanhankylänniemi Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana (Fin)

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on genrerajoja rikkova 20-henkinen spektaakkeli, joka yhdistää jazzia ja hiphoppia ennennäkemättömällä tavalla. Maailmanlaajuisestikin uniikki kokoonpano on muutaman vuoden olemassaolonsa aikana pyyhkäissyt myrskyn lailla yli Suomen valloittaen musadiggareiden ja -kriitikoiden sydämet. Yhtyeen keikat ovat niittäneet mainetta hurmoksellisina tapauksina ja olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä. 

Säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama Ricky-Tick Big Band on vuonna 2010 perustettu 17-jäseninen jazzorkesteri ja rytmikone, joka ei anna armoa. Yhtye koostuu sukupolvensa väkevimmistä jazzmuusikoista, joiden lonkerot ovat levittäytyneet kotimaisen musiikkikentän joka kolkkaan. Julkinen Sana -kolmikossa räppäävät suomalaisen hip hopin pioneerit, karismaattiset Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren tunnetaan monipuolisina sanataiteilijoina lukuisista yhteyksistä. Suomen räppiskenen vanhemmat valtiomiehet vaihtavat Julkista Sanaa edustaessaan hupparit kauluspaitoihin, eikä pukumiesten verbaalinen tykitys jätä kysyttävää.

Kesän Puistoblues-keikka alkaa olla viimeinen mahdollisuus nähdä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana livenä, sillä yhtye on ilmoittanut lopettavansa tämän vuoden jälkeen. 

youtube.com – Julkinen Sana
facebook.com/RTBBJulkinenSana
instagram.com/rtbbjulkinensana

Pääkonsertti, lauantai 29.6.2019, Vanhankylänniemi Wentus Blues Band (FIN)

Wentus Blues Band kuuluu suomalaiseen bluesaateliin. Amerikkalaisten blueslegendojen kanssa vuosikymmenien aikana tehdyt lukuisat menestyksekkäät Euroopan-kiertueet yhdessä yhtyeen omien ambitioitten kanssa ovat hioneet Kokkolan blueslähettiläistä yliopistotasoa vastaavan blues-instituution, jolle ei Pohjoismaista löydy vertaa. Tulevan kesän Järvenpään keikka on Wentus Blues Bandin ensiesiintyminen Puistobluesissa. 

Uusin albumi "Throwback" on kiertueilla kertyneistä kokemuksista koottu sinisointuinen päiväkirja. Albumi on menestynyt hyvin muun muassa Yhdysvaltojen blues-radiokanavilla ja päätyi Living Blues Charts -listoille. 

Niko Riippa kitara
Robban Hagnäs basso
Juho Kinaret laulu 
Pekka Gröhn koskettimet
Daniel Hjerppe rummut

youtube.com – Let Me Get Over It
facebook.com/wentusbluesband
wentusbluesband.com

BLUESKLUBIT JA BLUESKATU

Bluesklubien ja -kadun esiintyjät julkaistaan kevään aikana. Pysy sinisen aallon harjalla ja tilaa Puistobluesin uutiskirje Bluesletter - saat viimeisimmän kattauksen suoraan sähköpostiisi.

TILAA BLUESLETTER