PuistoBlues
  • The Allman Betts Band @ by KaelanBarowsky
  • Gaëlle Buswel @ by Guillaume Malheiro
  • Joanna Connor @ by Allison Morgan
  • 22-Pistepirkko

Vihdoinkin päästään täyttämään vanhankylänniemi bluesilla ja diggareillaJa mitäkö Puistoblues on? Tietysti vilttimeri, loistavaa musaa ja parasta seuraa.

Vuoden 2022 Puistobluesin ensimmäiset esiintyjät ovat nyt julki! Lauantaina 2.7. järjestettävän pääkonsertin esiintyjäkaartiin on buukattu ensi kesälle erittäin energisiä bändejä.

THE ALLMAN BETTS BAND (US), JOANNA CONNOR (US), GAËLLE BUSWEL (FRA) ja 22-PISTEPIRKKO (FIN)

Puistobluesin pääkonserttiin lippu 59 euroa + lippu.fin toimitus- ja palvelumaksut. 


Esiintyjäesittelyt


The ALLMAN BETTS BAND (US)

Oli vain ajan kysymys, milloin legendaarisen The Allman Brothers Bandin jäsenten lapset yhdistäisivät voimansa. The Allman Betts Bandin nimi on tarkkaan harkittu eikä Devon Allmanin ja Duane Bettsin tarkoitus ollut suinkaan piilotella sukujuuriaan. Allmanin ja Bettsin lisäksi yhtyeen bassossa on vielä kolmaskin Allman Brothersin jälkeläinen, Berry Oakley jr. 

Ryhmän kädenjälki on kuitenkin kaikkea muuta kuin kopio Allman Brothersien työstä. The Allman Betts Band ei vain seuraa isiensä jalanjälkiä, vaan jatkaa siitä, mihin Allman Brothers jäi asettamalla oman kurssinsa ja luoden omaa perintöään. Allman Betts Band soittaa vahvasti bluesin sävyttämää southern rockia ja on yksi hienoimmista nykypäivän bluesrock-kokoonpanoista. Ryhmä kunnioittaa juuriaan muovaten samalla jotain uutta ja omaleimaista.

Yhtyeelle Puistoblues-keikka on ensimmäinen Suomessa. Devon Allman oli määrä nähdä Puistobluesissa jo vuonna 2017 silloisen bändinsä kanssa, mutta lyhyen ajan sisään molemmat vanhempansa menettänyt Allman joutui murheellisesti perumaan kiertueensa. Tulevan kesänä pitkä odotus palkitaan korkojen kera, kun The Allman Betts Band nousee Puistobluesin päälavalle. 

Devon Allman - kitara, laulu 
Duane Betts - kitara, laulu 
Berry Duane Oakley - basso, laulu 
Johnny Stachela - kitara, laulu 
John Ginty - koskettimet 
Scott Bryan - perkussiot, laulu
John Lum - rummutJOANNA CONNOR (US)

Joanna Connor on amerikkalainen chicagolainen blueslaulaja, lauluntekijä ja virtuoosi kitaristi. Joanna on legendaarinen supertähti bluespiireissä. Häntä onkin tituleerattu Blues/rock-kitara kuningattereksi. 

Brooklynissä sijaitsevassa asunnossa 2-vuotias Joanna Connor kuunteli radiosta Lousi Armstrongin ”Hello Dolly” kappaletta ja yritti laulaa mukana. Tästä alkoi Joannan muusikko ura. 

Muutettuaan Worcester (MA) bluesista tuli osa Joannan elämää. Kouluikäisenä hänen intohimonsa oli soittaa saksofonia ja kitaraa sekä laulaa. Nähtyään Buddy Guyn esiintyvän paikallisessa yliopistossa syvensi intohimoa bluesiin ja johti lopulta siihen, että Joanna alkoi esiintyä ammattimaisesti jo 17-vuotiaana.

Nälkä (tai halu) tulla varteenotettavaksi blues-kitaristiksi vain kasvoi kun Joanna muutti Chicagoon vuonna 1984. Jo muutaman kuukauden kuluttua Joanna esiintyi samoilla lauteilla Buddy Guyn, Junior Wellsin, Otis Rushin, Pinetop Perkinsin, Hubert Sumlinin, Magic Slimin ja monen monen muun bluesin kärki nimen kanssa. Erityisesti Joannan ilmiömäinen slide-kitarointi oli yleisön ja kriitikoiden ylistämää. 

Joannan ensimmäinen albumi ilmestyi vuonna 1989. Vuonna 2021 Joe Bonamassa tuotti ja oli mukana tekemässä albumia 4801 South Indiana Avenue. Tällä albumilla Joanna sai välittää kaiken sen voiman ja tunteen, jonka hän oli saanut vuosien saatossa bluesistaTämän saman tunteen Joanna välittää Puistoblues yleisölle kun hän nousee lavalle vuoden 2022 pääkonsertissa. Luvassa on alkuvoimaista, raakaa slide-kitarointi ja bluesin syvimpiä tuntoja.

”Musiikki valitsi minut” – Joanna Connor
GAËLLE BUSWEL (FRA) 

GAËLLE BUSWEL on ranskalaissyntyinen laulaja- lauluntekijä ja kitaristi, jonka musiikillinen ura alkoi hänen ollessaan vasta 13-vuotias. Tähän mennessä listalle on kertynyt yli 500 konserttia Euroopassa ja kaksi Amerikan kiertuetta. Uransa aikana Gaelle on esiintynyt samoilla estraadeilla useiden eturivin muusikoiden ja bändien kanssa kuten, Jonny Lang, UB40, James Hunter ja Beth Hart.

Jo teini-ikäisenä hän uppoutui täysin bluesmusiikkiin kuunneltuaan esimerkiksi Bonnie Raittin ja Jonny Langin tuotantoja. Gaelle säveltää suurimman osan musiikistaan itse ja sitä kuunnellessa käy selväksi folk rockin ja blues rockin vaikutus häneen ja hänen tuotantoonsa. Gaellen poikkeuksellinen lauluääni on saanut yleisön ja kriitikot vertaamaan häntä jopa Joan Baeziin ja Melissa Etheridgeen.

Nyt Gaëlle Buswel tuo Puistoblues yleisön eteen omia kappaleitaan ja omaa musiikkimaailmaansa väritettynä amerikkalaisen bluesrockin, folkin ja 70-luvun rockin vaikutteilla. On sanoituksia, jotka koskettavat sydäntäsi, melodioita, jotka tarttuvat ja vievät mukanaan. Hänen ainutlaatuinen kykynsä välittää omaa näkemystään asioista musiikin kautta tekee hänestä upean ja autenttisen artistin, jota tuhannet ja taas tuhannet fanit seuraavat ympäri maailmaa.

22-PISTEPIRKKO (FIN)

Utajärvellä vuonna 1980 perustettu 22-Pistepirkko jatkaa takuuvarmaa orkesteritoimintaa. Oman kylänsä raiteilta huomattavasti suuremmillekin bulevardeille kelpuutettu "Suomen suurin indie-yhtye" ja Suomen autotallirockin kummisedäksi kutsuttu yhtye ei menestyksestään huolimatta ole luopunut tinkimättömyydestään tehdä musiikkia, jolla on oikeasti merkitystä.

Vaikka yhtye ammentaakin aineksensa menneiden aikojen garage-rockin makeimmista koukuista, ei Pistepirkkojen musiikki ole kopiokonetta nähnytkään. Espe Haverisen ja Keräsen veljesten mietintämyssyjen alla vanhastakin kehittyy uutta ja täyteläistä, jonka tunnistaa heti ensi kuulemalta 22-Pistepirkkojen tuotannoksi.

Pirkot on omaleimainen yhtye myös muiden kulttibändien joukossa; tällä kulttibändillä riittää yleisöä.

Kokoonpano: P-K Keränen (laulu, kitara, koskettimet ja ohjelmointi), Espe Haverinen (rummut ja laulu) & Asko Keränen (basso, koskettimet, ohjelmointi ja laulu).

22-Pistepirkko (@22pistepirkko) • Instagram photos and videos

Tue Puistobluesia ja osta lippusi vuodelle 2022! Ole mukana ensi kesän huippu tunnelmissa. Lippu.fi

Tilaamalla Puistobluesin uutiskirjeen Bluesletterin, tiedät ensimmäisten joukossa missä mennään!

Tilaa Bluesletter


Seuraa Puistobluesia 

Tulevat tapahtumat
 
Ajankohtaista