PuistoBlues
  • @ Jussi Kirjavainen
  • @ Jussi Kirjavainen
  • @ Jussi Kirjavainen
  • @ Jussi Kirjavainen

James Hunter

Karismaattinen britti on pitkän linjan soul- ja blues-äijä, jota pidetään yhtenä tämän hetken kovimmista blues-muusikoista. 2000-luvulla maineeseen noussut Hunter tulee Puistobluesiin takanaan loistavana vastaanoton saanut viime vuonna julkaistu The Hard Way -albumi.

Hunterin pitkä ura sisältää levytyksiä niin omalla nimellä kuin sellaisissa kokoonpanoissa kuten Howlin' Wilf & the Vee-Jays. Hän nautti pitkään suurta arvostusta underground-piireissä, mutta kaupallinen menestys ja suuri yleisö karttoivat lahjakasta Hunteria pitkälle 2000-luvulle asti. Levytettyään useampia levyjä vaihtelevalla, mutta vaatimattomalla menestyksellä pääsi Hunter 90-luvulla itsensä Van Morrisonin oppiin. Morrisonin kuuli Hunteria Walesilaisella klubilla ja pestasi hänet välittömästi taustalaulajaksi levyille ja keikoille.

Keikkailtuaan useampia vuosia Van Morrisonin kanssa Hunter siirtyi vuosituhannen vaihteessa jatkamaan omaa uraansa sooloartistina. 2000-luvun alkuvuodet olivat kuitenkin vaikeita, ura oli alamaissa ja Hunter tienasi elantonsa keikkailemalla harvakseltaan sekä soittelemalla Lontoon kaduilla.

Kaikki muuttui kuitenkin kun Hunterin pitkäaikainen fani Steve Erdman perusti Kimberly Guisen kanssa GO Recordsin julkaisemaan Hunterin uuden levyn. Vihdoin vuonna 2006 julkaistu People Gonna Talk oli suurmenestys alusta lähtien. Hunter nousi suuren yleisön tietoisuuteen ja vastaanotti lukuisia huomionosoituksia levystään, mukaanlukien Grammy-ehdokkuuden "Best traditional blues album of the year" -kategoriassa.

Menestys on jatkunut ja vuonna 2008 julkaistu The Hard Way on sementoinut Hunterin aseman perinteisen rhythm and blues -musiikin sanansaattajana. Uusi levy todistaa, että 60-luvun rytmimusiikki groovaa edelleen ja soul-henkisen Hunterin karisma puree myös suureen yleisöön.

www.jameshuntermusic.com

palaa edelliseen