PuistoBlues
  • @ Jussi Kirjavainen
  • @ Jussi Kirjavainen

Ellis Hooks

Alabamasta kotoisin oleva intiaaniäidin ja afroamerikkalaisen isän poika on viidellä levyllään vakiinnuttanut paikkansa bluesgenren perinteiden ylläpitäjänä ja antaa lahjakkuudellaan kasvot perinteisen bluesin jatkuvuudelle.

Hooks lähti teini-ikäisenä 18-henkisestä perheestään maailmalle aloittamaan muusikon uraansa. Hän soitti ja lauloi usean vuoden ajan pienillä klubeilla ja kadunkulmissa niin New Yorkissa kuin Milanossa, Amsterdamissa ja Pariisissa. Lopulta Hooks asettui uudestaan isoon omenaan ja alkoi määrätietoisesti etsiä musiikilleen julkaisijaa.

Vuosituhannen vaihteessa Hooks tapasi tuottaja Jo Tivenin ja hedelmällinen yhteistyö alkoi. Vihdoin vuonna 2002 Hooks julkaisi debyyttialbuminsa "Undeniable", joka sai erittäin hyvän vastaanoton sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Viiden julkaistun albumin ja kattavan keikkailun jälkeen Hooks on vakiinnuttanut asemansa bluesin uuden polven tähtenä. Hänen intensiivinen lavakarismansa on kerännyt hänelle paljon ystäviä ympäri maailmaa. Ensi kesänä hän hellii ensimmäistä kertaa suomalaista blues-yleisöä Puistobluesin pääkonsertissa lauantaina 27.6.

Ellis Hooks MySpacessa

palaa edelliseen