PuistoBlues
  • 1978
    Superband aka Super Blues Band

Hasse Walli Power Trio

Suomen ensimmäinen kitarasankari Hasse Walli aloitti uransa rumpalina vuonna 1962 (mm. The Islanders, The Nameless), ja vaihtoi kitaraan vuonna 1965 (The Typhoons).

Vuonna 1966 Hasse siirtyi ammattilaiseksi liittyen Jormas-yhtyeeseen, joka oli Suomen ykkösbändi siihen aikaan. Vuonna 1967 Hasse oli mukana perustamassa legendaarista Blues Section-yhtyettä, joka oli Suomen ensimmäinen moderni rock-bändi. Blues Section levytti ensimmäisenä Suomessa LP-levyn, joka koostui kokonaan bändin omista sävellyksistä, ja musiikki sisälsi erityisesti keikoilla runsaasti Blues-vaikkutteista improvisaatiota.

70-luvulla kuvaan tuli Piirpauke, ja 80-luvulla Hasse Walli & Asamaan, joka oli Dakarissa, Senegalissa koottu ammattilais-yhtye. Hasse Walli perusti 90-luvulla Hasse Walli Power Trion, jonka puitteissa hänellä oli jälleen mahdollisuus tuoda esille voimakkaasti improvisaatioihin perustuvan tyylinsä, jossa on runsaasti Blues-vaikutteita.

Bändin ohjelmisto koostuu mm. Robert Johnsonin Blues-klassikoista, 50- ja 60-luvun rock-kappaleista, balladeista sekä Hasse Wallin omista sävellyksistä. Mukana on myös muutama Jimi Hendrix-kappale, joita yleisö edelleen vaatii. Vuonna 2000 Hasse Walli siirtyi itsenäiseksi levytuottajaksi, ja hän on julkaissut tähän mennessä (2009) seitsemän CD-levyä, joiden joukossa löytyy myös Power Trion musiikkia.

Hasse Walli - kitara ja laulu
Pasi Nousiainen - basso
Topi Kurki - rummut

palaa edelliseen