PuistoBlues
  • PuistoBlues 2018 @ Mia Järvisalo
  • PuistoBlues 2018 @ Atte Leskinen
  • PuistoBlues 2018 @ Mia Järvisalo
  • PuistoBlues 2018 @ Mia Järvisalo
  • PuistoBlues 2018 @ Mia Järvisalo

European Blues Challenge - Suomen karsintakilpailu

Torstaina bluesklubilla Eikan Olutpubissa valitaan Suomen edustaja European Blues Challenge -kilpailuun. Karsinnan voittanut bändi osallistuu Portugalin Azoreilla 2019 keväällä järjestettäviin Euroopan ”bluesmestaruuskilpailuihin”, jossa kilpailevat edustajat European Blues Unionin jäsenmaista.


Fat Chance

Kokemusta juurimusiikin alalta yhtyeen jäseniltä löytyy yhteensä pitkälti toistasataa vuotta! Rumpali Artsi Taskinen aloitti uransa Boppin' Peten eri kokoonpanoissa jo 1970-1980-lukujen taitteessa ja on niiden lisäksi vaikuttanut T. Leinon bändissä. Hän huolehtii tälläkin hetkellä Fat Chancen lisäksi Boogie Machinen tahdin lyömisestä.

Myös Gona Lehtinen ja Janne Smedberg aloittelivat alan harrastusta 80-luvun alkupuolella. Heidän ensimmäinen merkittävä bändinsä oli The Horny Four / The Diving Ducks yhdessä Hara Saanion kanssa. Vuosien varrella molemmat ovat touhunneet monenmoista. Smedberg Boppin' Pete & Big Bangissa sekä edesmenneen Mike Westhuesin yhtyeessä ja Lehtinen ehkä näkyvimmin lempilapsensa Ragtime- ja Piedmont-bluesiin erikoistuneen Berryman & Bullet -duon kanssa. Fat Chancen ohella miehet soittavat yhdessä myös The Sun Connectionissa, jota molemmat olivat toistakymmentä vuotta sitten perustamassa, mutta josta Smedberg oli välillä pitkään poissa.

Pitkän linjan juurimuusikkoja ja alan monitoimijoita ovat myös herrat Marko Luhtala ja Hessu Pirhonen. Luhtalan vanhoista yhtyeistä mainittakoon The Eviltones sekä Rave On. Pirhosen piano puolestaan elävöittää myös The Hogs of Rhythmin ja The Del Raysin kokoonpanoja. Molemmat ovat myös tuttuja DJ-hommista. Etenkin DJ Boogie Chiller (Luhtala) on varsin suosittu turntablen taitaja ja Hessun monet muistavat myös radioäänenä. Ja tässä vain osa näiden ikiliikkujien juurimusiikkiin liittyvistä aktiviteeteista!

Tuoreempaa verta ja intoa tähän kokeneeseen äijälaumaan tuo upeaääninen vokalisti Ria Korhola. Hänen mukanaan bändin ohjelmisto on myös ohjautunut nykyisiin uomiinsa, eli 40-50 - lukujen rhythm & bluesin sävyttämäksi svengaavaksi kokonaisuudeksi Etta Jamesin ja Ruth Brownin hengessä. Riakin on nuorempaan ikäänsä nähden ehtinyt touhuta juurimusiikin parissa jo hyvän aikaa ja kun hän nyt on löytänyt oman äänensä, ei loistavan uran ennustaminen Rialle ole lainkaan liioiteltua!

Ria Korhola - laulu
Gona Lehtinen - kitara
Hessu Pirhonen - piano
Janne Smedberg - basso
Artsi Taskinen - rummut


Liput nyt saatavilla!