PuistoBlues
  • Puistoblues 2019 pääkonsertti
  • Larkin Poe
  • Laurence Jones @ www.bluesnbrewsrotary.org
  • Joey Landreth
  • Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana @ Ville Juurikkala
  • Wentus Blues Band

Keskiviikko 26.6.

The Hämpton Dixieband

klo 13.45, Blueskatu


The Hämpton DixieBand on Hämeenlinnassa perustettu New Orleans -jazzia soittava trio. Ohjelmistossa on vanhaa dixielandjazzia ja bluesia sekä uudelleen sovitettuja vanhoja kotimaisia iskelmiä.

Bändin jäsenet ovat monissa musiikillisissa liemissä keitettyjä konkareita. Kokemusta löytyy kansanmusiikista, jazzista, marssimusiikista, rockista ja klassisesta sekä näiden erilaisista yhdistelmistä.

Soittajien rautaisen ammattitaidon mahdollistama musiikilla ja musiikkityyleillä leikittely tekee The Hämpton DixieBandistä nautittavan musiikillisen elämyksen. Yhtye on tunnettu railakkaasta ja hyväntuulisesta esiintymistyylistään ja koskaan ei voi tietää mitä keikalla tulee tapahtumaan.

Petri Keinonen: banjo, laulu ja lyömäsoittimet
Jussi Harju: sousafoni
Jukka Pitkänen: trumpetti.

Petri Keinosen yli 30-vuotiseen muusikon uraan mahtuu kansanmusiikkia, bluesia, teatterimusiikkia ja omaa tuotantoa. Jussi Harju on valittu useasti Jazzrytmit -lehden kriitikkoäänestyksissä vuoden jazz-tuubistiksi. Jussin aikaisempia bändejä ovat olleet mm. Storyville Brass Band, Riverside Rascals ja Spirit of New Orleans. Pasuunistia Pekka Laurikkaa Puistoblues 2019 -keikoilla tuuraa trumpetisti Jukka Pitkänen. Petri, Jussi ja Jukka ovat tehneet pitkään yhteistyötä levytyksissä ja keikoilla.

The Hämpton Dixieband villitsee yleisöä myös Puistobluesin pääkonsertissa lauantaina 29.6. Vanhankylänniemessä. Katso pääkonsertin ohjelma täältä.


Teri Mantere

klo 14.30, Bluesteltta
Vapaa pääsy

Teri Mantere

Teri Mantere on suomalais-australialainen laulaja-lauluntekijä ja multi-instrumentalisti, jonka musiikissa on kiehtovan monipuolinen tyylikirjo aina roots-vaikutteista poppiin ja maailmanmusiikkiin. Vahvoja melodioita virtuoottisen laulun ja akustisen kitarataituruuden kera siivittävät englanninkieliset lyriikat, joissa pohditaan muun muassa omaa paikkaa maailmassa, runoillaan eeppisiä kielikuvia ja podetaan “my baby left me” –tunnelmaa.

Teri Mantere on julkaissut kaksi solo EP:tä ja yhden EP:n bändinsä, Teri Mantere & the Manta Rays, kanssa, mutta esittää kaikkea tätä materiaalia myös soolona. Uutta musiikkia on tulossa julkaisuun tänä tai ensi vuonna, ja siitä kuullaan esimerkkejä Puistoblues-keikalla. Ennen Puistoblues-keikkaa tämä monipuolinen muusikko on ollut mukana Lenni-Kalle Taipaleen johtamassa Voice of Finland –bändissä sekä akustisella kiertueella Saara Aallon kanssa.


Buko Shane

klo 16.00, Bluesteltta
Vapaa pääsy

Buko Shane

Buko Shane soittaa lauluja, joissa soi kaikuja rapakon toiselta puolelta. Tyyliä voisikin määritellä sanoin "Americana influenced music". Yhtyeen soundi on sekoitus orgaanista singer/songwriter materiaalia ja sähköisempää räminää a la Crazy Horse, päätyen välillä jopa psykedeelisen improvisaation pyörteisiin. Yhtyeen esikuviin kuuluvat mm. Townes Van Zandt, Neil Young, Bob Dylan, Rolling Stones, Rory Gallagher, Grateful Dead, Magnolia Electric Co. ja tietysti Charles Bukowski (Buko) ja Shane Macgowan (Shane). Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa helmikuun 2017 lopussa ja työstää parhaillaan toista albumiaan, jolta kuullaan useita kappaleita tulevissa konserteissa.

Heikki Hänninen - laulu ja kitara
Ville Tolvanen - sähköurut ja koskettimet
Philip Holm - basso
Joonas Anttila - rummut


Olli Naukkarinen 

klo 17.30, Bluesteltta
Vapaa pääsy

Kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen avaa virallisesti Blueskadun yllätysbändin siivittämänä.


Nieminen & Litmanen

klo 19.00, Bluesteltta
Vapaa pääsy

Nieminen & Litmanen

Tämän perinnetietoisen yhtyeen ideana on alusta alkaen ollut tehdä täysin omaa musiikkia kunnioittaen vain omia musiikkimieltymyksiä, joihin kuuluu tunnelmia bluesista rockiin, reggaesta afroon, soulista funkiin, iskelmästä poppiin, rockabillystä punkiin ja jazzista bossanovaan.

The Hypnomen-yhtyeen “sideshowksi” vuonna 2001 perustettu bändi alkoi pian elää omaa elämäänsä omien biisien ja levytysten myötä. Tanssijalkaa liikauttava yhtye on tehnyt satoja keikkoja lähinnä Suomessa, mutta kaksikko on kivunnut lavalle myös Ruotsissa, Venäjällä, Ranskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Huolimatta vähäisestä miehityksestä bändin soundi ei kuitenkaan kuulosta vajavaiselta, päinvastoin. Hammondin muhkea soundi (jalkiot ja 2 sormiota) rumpujen kanssa on vähintään yhtä kuin täysi bändisoundi. Varsinkin livenä pelkistetty duo-meininki avaa enemmän mahdollisuuksia improvisaatioon ja muihin odottamattomiin ratkaisuihin.

Yli kymmenvuotisen uransa varrella Niemisen & Litmasen on voinut bongata myös tv:stä. Kaksikko toimi Ruben Stiller & Joonas Hytönen Show’n Housebandinä kaksi tuotantokautta 2006-2007.

Kesäkuussa 2018 Bluelight Records julkaisi uuden Nieminen & Litmanen -albumin ”Sävyjä”


Petri Matero Group feat. Agneta Falck

klo 20.45, Bluesteltta
Vapaa pääsy, K-18


Agneta Falck on tämän hetken tunnistettavimpia juurimusiikin tulkitsijoita kotimaan kamaralla. Raaseporilainen laulaja on vierailut aiemminin Puistobluesissa, ja tällä kertaa luvassa on varmasti mehukas paketti Petri Matero Groupin solistina. PMG ja Agneta kasasivat soittokamat yhteen loppuvuodesta 2018. Osin samat soittajat olivat jo aiemmin keikkailleet yhdessä ja uuden yhteistyön tuloksena työn alla on uusi, Materon Agnetalle säveltämää musiikkia sisältävä EP, joka ilmestyy syksyllä 2019. Maistiaisia on julkaistu jo kahden biisin verran, joista molemmat – Too Late ja From the Ground – löytyvät kaikista suoratoistopalveluista, esim. Spotifysta.