PuistoBlues
  • Puistoblues 2019 pääkonsertti
  • Larkin Poe
  • Laurence Jones @ www.bluesnbrewsrotary.org
  • Joey Landreth
  • Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana @ Ville Juurikkala
  • Wentus Blues Band

Torstai 27.6.

Natural Boogie

klo 14.30, Bluesteltta
Vapaa pääsy

Natural Boogie

Länsi-Australiasta saapuva Natural Boogie esittää Delta-bluesia kokemuksen tuomalla varmuudella.

Steven "Chooky" Keir sai oman blueskärpäsen puremansa Muddy Watersin LP:stä, jonka jälkeen huuliharpun hankinta oli selvä. Pian huuliharpun mukaan liittyi kitara, jota Chooky soitteli pitkän aikaa omaksi ratokseen pizzeriansa edessä pienessä Bridgetownin kaupungissa ja pizzerian sulkeuduttua viimeiset 18 vuotta Chooky on toiminut täysiaikaisena bluesmuusikkona.

Kun nuori Jorma "Jontte" Meriläinen kuuli Sonny Boy Williamsonin Sonny's Harmonica Boogien, on hänellä siitä lähtien kulkenut huuliharppu matkassa. Pitkin 70-lukua Jontte jammaili Lahden blues-muusikoiden kanssa, ennen kuin lähti seuraamaan ammattisukeltajan uraa Australiaan.

Sattumalta kaksikko tapasi yhteisellä keikalla ja lopputuloksena syntyi Natural Boogie, yhtye joka on jättänyt oman luonnollisen jälkensä Bridgetownin, Fremantlen ja Perthin musiikkikenttään. Jonten sanoin: "Ollaan tällaisia aavekaupungin asukkeja, jotka rakastavat Blues-musiikkia".

Steven "Chooky" Keir: Kitara, Rytmilauta
Jorma "Jontte" Meriläinen: Huuliharppu


SaraLee

klo 16.00, Bluesteltta
Vapaa pääsy

SaraLee

SaraLee yhtyeineen soittaa rouheaa ja sielukasta juurimusiikkia modernilla otteella, josta ei menoa puutu! Laulajattaren vivahteikas ja mukaansa tempaava laulu sekä saksofoni johdattelevat kuulijansa läpi polveilevien melodioiden, sykähdyttävän rhythm ’n’ bluesin sekä ravisuttavan rock ’n’ rollin. Mm. Vintage Rock Magazine kuvailee SaraLeetä monipuoliseksi laulajaksi, jonka ilmaisuvoima yltää rajun räväkästä tulkinnasta herkkään kuiskauksenomaiseen kerrontaan kappaleen niin vaatiessa. 

SaraLeen timanttinen tiimi koostuu pitkän linjan muusikoista: rokkaavan kokonaisuuden luovat kitaristi EeroVaajoensuun mehevän raastavat soolot ja koukuttavat riffit, basisti Lasse Sirkon vaivattoman täyteläinen svengi sekä rumpali Jani Ahtiaisen tiukasti gruuvaavat rytmit.

SaraLee on saksalaisen levy-yhtiön Rhythm Bomb Recordsin listoilla ainoa suomalainenartisti ja hänen debyyttialbuminsa “Queen of Your Heart” (CD) julkaistiin vuonna 2016.

Toinen pitkäsoitto “Heart of Stone” (CD/LP) julkaistiin viime vuonna ja levyn ensimmäinen painos myytiin loppuun jo ennen sen virallista julkaisupäivää Suomessa. Kaikki ensimmäisen ja toisen albumin kappaleet ovat omaa käsialaa. Musiikki on otettu hienosti vastaan ja se on saanut radiosoittoa ympäri maailmaa!

SaraLee - laulu/saksofoni
Eero Vaajoensuu - kitara
Lasse Sirkko - basso
Jani Ahtiainen - rummut


The Rattlesnake Shakers

klo 19.00, Bluesteltta
Vapaa pääsy

The Rattlesnake Shakers

The Rattlesnake Shakers on vuonna 2002 perustettu helsinkiläinen bluesrock-trio. Repertuaariin kuuluu niin standardeja kuin omiakin kappaleita. Bluesin häilyvät rajat värittyvät toisinaan psykedeelisiin sävyihin bändin antautuessa jamin vietäväksi ja wanha traditio muuttuu jälleen eläväksi tässä hetkessä...

Samuel Leminen - guitar/vocals
Timo Ylönen - bass
Mikko Savolainen - drums


Ben Granfelt & Bryn Jones Duo

klo 20.45, Bluesteltta
Vapaa pääsy, K-18

Bryn Jones ja Ben Granfelt tapasivat 90-luvun loppulla ja ovat sen jälkeen ollet parhaita ystäviä musiikkialalla sekä sen ulkopuolella.

-Me soitettiin kimpassa duo-keikkoja ja Bryn vieraili mun keikoilla silloin tällöin, kunnes Bryn oli mukana Los Bastardos Finlandesesin kasaamisessa 2007, Granfelt kertoo.

Ben Granfelt tunnetaan mm. yhtyeistä Gringos Locos, Guitar Slingers, Leningrad Cowboys, Wishbone Ash ja myös myöhemmin Los Bastardoksistakin. Hän julkaisee toukokuussa 17. sololevynsä ”My Soul LIVE To You”, joka on äännitetty Euroopassa 2018.

Bryn Jones on julkaisut kaksi soololevyä joista viimeisin ”Trubadour Whore” tuli ulos 2017. Los Bastardos Finlandeses julkaisi juuri uuden CD:n nimeltä ”Rock’n’Roll”.

-Benin kanssa on todella helppoa soittaa. Minä osaan niin monta kappaletta, joita hän ei edes ole kullut ja minä huudan vaan sävelajit ja stten mennään! Jones kuvailee.

Duon taika perustuu huikeaan jamitteluun ja yhteislauluun. Heiltä taittuu kaikki Pink Floydista ja AC/DC:stä Neil Youngiin ja Eric Claptoniin omaa materiaalia unohtamatta.