PuistoBlues
  • Puistoblues 2019 pääkonsertti
  • Larkin Poe
  • Laurence Jones @ www.bluesnbrewsrotary.org
  • Joey Landreth
  • Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana @ Ville Juurikkala
  • Wentus Blues Band

Perjantai 28.6.

Burma Radio 

klo 16.00, Bluesteltta
Vapaa pääsy

Burma Radio

Burma Radio jättää hikisen jäljen missä ikinä lauteille nouseekaan. Viiden hengen rokkipumppua säestävät Hammond-urut, jotka takaavat unohtumattoman orgaanisen rokkikokemuksen. Kuulijan korvien hyväilyn lisäksi live-aktissa riittää katseltavaa. Lava otetaan haltuun karismalla, taidolla ja kokemuksella. Lopulta lisätään tempoa ja hikitanssit ovat käynnissä.

Jokelalais-järvenpääläinen bändi on aloittanut voittokulkunsa vuonna 2014 ja rakentanut toimivan konseptin keikkailemalla aktiivisesti lähialueilla ja tuottamalla omaa burmarokkia. Keväällä 2019 julkaistaan Burma Radion kolmas äänite Neil Young -EP, joka nostaa bändin uusiin sfäärehin.

Bändin solistia kuvaillaan sanoilla "energinen, hikinen ja shamanistinen", eivätkä loputkaan herrat jää tuleen makaamaan. Tule keikalle, niin huomaat Burmis-fanien todistuksen oikeaksi! 

Laulu: Mika Saatsi
Kitara, räppi ja taustalaulu: Jake Niklander
Kitara ja taustalaulu: Harri Toivonen
Hammond-urut: Tero Vuontisjärvi
Basso: Ari Enqvist
Rummut: Nospi Gustafsson


Fox Confession

klo 17.30, Bluesteltta
Vapaa pääsy

Fox Confession

"Lauluja, joiden avulla voi matkustaa kauas." Aiemmin muun muassa Jolly Jumpersissa, The Flaming Sideburnsissa, Thee Ultra Bimboosissa ja Barbe-Q-Barbiesissa soittaneiden konkareiden Fox Confession -yhtyeen kappaleet ovat kuin kohtauksia elokuvasta, josta voi nauttia silmät kiinni. Kuin road movie Ivalosta Grand Canyoniin, jonka soundtrackina soivat laulut kertovat irti päästämisen mahdottomuudesta ja kaiken taakse jättämisestä.


Pekko Käppi & K:H:H:L

klo 19.00, Bluesteltta
Vapaa pääsy

Pekko Käppi & K:H:H:L

Kalloja, nahkoja ja miesten pellavaisia kesämekkoja – Pekko Käppi & K:H:H:L on yhtye, joka todentaa sikarilaatikkokitaroineen ja jouhikkoineen mystisiä kansantaruja tähän aikaan. Kansanmusiikki, mystiikka ja poplaarikulttuuri kohtaavat yhtyeen käsittelyssä erikoislaatuisen persoonallisella tavalla, ja Käpin loihtiessa jouhikollaan voi ilmasta aistia taikuuden. Yhtyeen ilmaisu kieppuu suomalaisen voodoon vainoharhaisessa maailmassa, vieden kuulijan luineen keskelle moneen suuntaan roihuavaa nykyhetkeä, venyttäen todellisuutta petollisen ja epäluotettavan ihmismielen loihtimiin maisemiin.

Pekko Käppi & K:H:H:L:n sointi luo maalauksia ja kuvia kesärituaalipuuhissa olevista miehistä valkeissa pellavaisissa kesämekoissa hymisemässä ikiaikaisuuksia koivikon kätköissä kallojen ja nahkojen alla. Sisällissodan loimuava Tampere, roihuavaan nykyhetkeen liian kirkas aurinko, nuorisoa piinaavat kauhutarinat lammen hirviöstä, psykoosin kautta sammuvat polaarisuuksien universumin salat, universumin kaikkein viisain Viisas Matilda. Miehestä korpiksi ja korpista ikuisuuteen.

Yhtyeen tuotantoa on ylistetty niin kriitikkojen kuin yleisönkin toimesta, mistä kertoo lukuisat kansalliset ja kansainväliset palkintoehdokkuudet sekä julkaisuvuonnaan reilusti kehuja keränneen Sanguis Meus, Mama! –levyn myötä tullut vuoden 2015 Teosto-palkintoehdokkuus. Lisäksi Pekko Käppi & K:H:H:L nappasi vuonna 2017 Vuoden Kansanmusiikkitekijän palkinnon Etnogaalassa, joka järjestettiin tuolloin ensimmäisen kerran.

Yhtyeen kolmas levy "Väärä laulu" julkaistiin 29.3.2019. Julkaisijana Svart Records.


Kuningasidea

klo 22.00, Bluesteltta
Liput 5€, K-18

Kuningasidea

Kuningasidea is a band of brothers – straight outta Käpylä neighborhoods!

Helsingissä perustettu 12-henkinen Kuningasidea on reggaen ja rapin syövereistä inspiraationsa löytänyt veljistö. Vuonna 2009 perustettu bändi on kuitenkin työntänyt kahdeksanvuotisen matkansa aikana genrerajat sulatusuuniin, muovaten yhteissoitollaan itselleen tunnusomaisen tyylin.

Vuonna 2012 julkaistu debyyttialbumi "On uusi aika" pitää sisällään muun muassa sinkun "Enemmän duoo ku sooloo", joka nousi yhdeksi Suomen isoimmista hiteistä ja soi edelleen radioaalloilla. Tämä noteerattiin Vuoden Tulokas -tittelillä vuoden 2012 Funky Awardseissa sekä saman kategorian ehdokkuudella Emma-gaalassa.

Yhtyeen toinen albumi "Nimi on enne" julkaistiin syyskuussa 2014. Levyltä löytyvät esimerkiksi kappaleet "Pohjolan tuulet", joka oli yksi vuoden 2014 soitetuimmista radiohiteistä Suomessa, sekä menestyssingle "Seis maailma".

Odotettu kolmas pitkäsoitto jatkoi yhtyeen lentoa kesällä 2018. Sen tunnetuimmaksi hitiksi nousi kirkkaasti platinaa saavuttanut Sä saat mut -single. Isoja popmelodioita ja rytmimusiikin riemua!