PuistoBlues

Gov´t Mule vihdoin Suomeen

Puistobluesin lavalla jyräävät myös James Hunter ja Ellis Hooks

Puistobluesin pääkonsertissa 27.6. esiintyy bluesrockin supertähtikaartiin kuuluva Gov´t Mule. Allman Brothersista tutun Warren Haynesin johtama huippukokoonpano Gov´t Mule esiintyy kesällä ensimmäistä kertaa Suomessa ja täyttää samalla monen bluesdiggarin pitkäaikaisen toiveen. Ennen Mulea Vanhankylänniemen pääkonserttilavalla esiintyvät James Hunter (UK) ja Ellis Hooks (USA).
Pääesiintyjiksi kiinnitetyt artistit tekevät tulevan kesän Puistobluesista vuoden merkittävimmän juurimusiikin tapahtuman Suomessa. Gov´t Mulen nokkamies Warren Haynes on kiistatta yksi tämän hetken parhaita blueskitaristeja ja bändiä pidetään laajasti genrensä parhaana maailmassa.

Gov´t Mulen lisäksi James Hunter ja Ellis Hooks esiintyvät festarin huipentavassa pääkonsertissa. Karismaattinen britti James Hunter on pitkän linjan soul- ja blues-äijä, jonka sielukkuus hakee vertaistaan. Kriitikot ja yleisö ovat hehkuttaneet miehen voimakasta laulua ja vertaus miehen esikuvaan Sam Cookeen on enemmän kuin perusteltu. 2000-luvulla maineeseen noussut Hunter tulee Puistobluesiin takanaan loistavan vastaanoton saanut viime vuonna julkaistu albumi The Hard Way.

Pääkonsertissa esiintyy myös perinteisen eteläisen soulbluesin vahva edustaja Ellis Hooks. Alabamasta kotoisin oleva intiaaniäidin ja afroamerikkalaisen isän poika on viidellä levyllään vakiinnuttanut paikkansa bluesgenren perinteiden ylläpitäjänä ja antaa lahjakkuudellaan kasvot perinteisen bluesin jatkuvuudelle.

Lisätietoja pääkonsertin tähdistä esiintyjät -osiossa.

Puistoblues täyttää Järvenpään juhannuksen jälkeen

Suomen suurin bluestapahtuma järjestetään perinteisesti Järvenpäässä juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.-28.6. Festivaalijohtaja Jouni Hyytiäinen on tyytyväinen että korkeatasoinen ohjelmisto voidaan vahvistaa näin hyvissä ajoin:

- Gov´t Mule on ollut jo vuosia meidän toivelistan kärkinimiä. Puistobluesyleisö ottaa varmasti tämän kiinnityksen hyvänä uutisena vastaan. James Hunter on kerännyt täysiä pisteitä uudella levyllään myös täällä kotimaisessa musalehdistössä ja Ellis Hooksia pidetään loistavana live-esiintyjänä. Kattaus on meidän mielestämme erittäin hyvä. Mielenkiintoisen kotimaisen kärkiesiintyjänkin pääsemme toivottavasti julkistamaan lähiaikoina.

Puistoblues-festivaali järjestetään Järvenpäässä 24.-28.6.2009. Viisipäiväisessä tapahtumassa on tarjolla kymmeniä bändejä keskiviikosta sunnuntaihin pääkonsertissa, iltaklubeilla sekä Blues-kadun ilmaiskonserteissa. Kakarabluussit viihdyttää lapsiperheitä läpi tapahtuman. Pääkonsertti on lauantaina 27.6. Ennakkolipunmyynti alkaa Menolipussa ja Lippupalvelussa maaliskuussa.

Puistoblues 1.3.2009