PuistoBlues

Pääkonsertin kattaus on valmis

Järvenpään Puistobluesissa esiintyy jo julkaistun ZZ Topin lisäksi kolme kovaa bändiä bluesgenren eri laidoilta. John Lee Hooker Jr., Eddie Cotton Band ja Marjo Leinosen emännöimä The Great Balls of Fire pohjustavat bluesyleisön täydellisen bluespiknikin ennen kun pääesiintyjä ZZ Top nostaa tunnelman taivaisiin. Puistobluesin pääkonsertti soi Järvenpään Vanhankylänniemessä 3.7.2010.

Bluesikoni John Lee Hookerin poika kantaa isänsä perintöä Vanhankylänniemeen, jossa Hooker senior konsertoi jo vuonna 1991. Hooker Jr. on noussut isänsä varjosta arvostetuksi muusikoksi ja 2000-luvun bluesin edelläkävijäksi. Hänen soundissaan kuuluu vaikutteita jazzista, R&B:stä ja funkista, mutta ennen kaikkea "down home bluesista".

Myös Eddie Cotton on bluesgenren nousevan polven artisteja. Kolmekymppinen Cotton soittaa bluesia sielulla ja intensiteetillä, jotka on huomattu blueskriitikoiden keskuudessa. Miehen showkunto on hyvä tarkastaa nyt ennen suurimpia parrasvaloja.

The Great Balls of Fire on Marjo Leinosen The Ballsin ympärille rakennettu huippukokoonpano, joka töräyttää pääkonsertin käyntiin hurjalla show´lla. The Ballsin taustalla laulaa The Fabulettes kokonaisuudessaan ja kokoonpanoa täydentää The Ballsin perustajajäsen Rane Raitsikka sekä tanakka torviosasto. Luvassa on kova alkurysäys pääkonsertille.

Puistobluesin festivaaliviikon koko ohjelma julkaistaan kevään aikana. Bluesklubeille on odotettavissa tiukka kirjo bluesia ja rockia ja blueskadun ohjelmisto rakennetaan laadukkaista ilmaiskonserteista sekä viihdyttävistä lastentapahtumista. Euroopan komein bluesfestivaali täyttää Järvenpään kadut ja klubit 30.6. - 4.7.2010.

Puistoblues 24.3.2010