PuistoBlues

Puistobluesin katu- ja klubikattaus ulottuu bluegrasista beatboxingiin

Järvenpään Puistoblues tarjoaa tuhdin annoksen juurevaa musiikkia kesä-heinäkuun vaihteessa. Ennen 2.7. järjestettävää pääkonserttia aitoa bluestunnelmaa voi aistia blueskadulla sekä klubeilla.

Keskiviikkona 29.6. avattavat bluesklubit tarjoavat bluesviikon aikana kirjavan kattauksen juurevaa musiikkia. Klubien tähtinä ovat tänä vuonna muun muassa omaperäinen beatbox-virtuoosi Felix Zenger, kekseliäs kitarataituri Petteri Sariola sekä nopeasanainen hiphop-mies Tommy Lindgren.

Vahvaa roots-osastoa edustavat muun muassa Ville Leppäsen tähdittämä Lena & The Slide Brothers, Järvenpään oma steel-kitaravelho Olli Haavisto sekä suomalaisen roots-musiikin All-Stars -kokoonpano Hoedown. Myös pääkonsertin artisteista saadaan esimakua jo klubeilla, kun perjantaina Scandicin lavalle nousee Matt Schofield.

Puistobluesin klubeilla fiilistellään sinisävyjen tahdissa keskiviikosta lauantaihin. Festivaalin virallisina klubeina toimivat tänä vuonna Scandic Järvenpää sekä Blackpool. Sunnuntai-illan sokeripala ja festivaalin päätösklubi on totuttuun tapaan Silliblues, joka järjestetään Blackpoolilla. Blueskadulla nautitaan klassikoista

Blueskatu rakentuu tänä vuonna kaupungin keskustaan perinteiseen malliin. Ohjelmaa järjestetään niin Sibelius-aukiolla kuin uudella lastenaukiolla. Kadun ruokaraitti on tutussa paikassa Järnefeltinkadulla ja levytori Mannilantien puoleisessa päädyssä.


Sibelius-aukion ohjelmistossa kuullaan monipuolista ja juurevaa jytinää. Keskiviikon avauspäivän päättää huippuvedossa oleva Honey B. & T-Bones. Torstaina lavalle kapuaa nouseva helsinkiläisyhtye Kim Curly Band ja päivän päättää australialainen Janè Kitto. Perjantaina blueskadulla nähdään jo ensimmäisessä Puistobluesissa esiintynyt järvenpääläinen klassikko Super Blues Band, ja iltapäiväohjelmistossa on eri päiville tarjolla niin Pekka Gröhnin tahdittamaa pianobluesia kuin Tortilla Flatin rytmikästä soitantaa.

 Puistobluesin nettisivuille päivittyy lähipäivinä esittelyt jokaisesta festivaaleilla esiintyvästä artistista.


Lipunmyynti käy kuumanaPuistobluesin pääkonsertti järjestetään Järvenpään Vanhankylänniemessä lauantaina 2.7.
Tapahtumaa tähdittävät Angie Stone (USA), John Mayall (UK), Jonny Lang (USA), Matt Schofield (UK) sekä Jo Stance (FIN). Pääkonsertin lipunmyynti on käynnissä Menolipun kautta osoitteessa www.menolippu.fi Ennakkoliput pääkonserttiin maksavat 59 euroa + palvelu- ja toimituskulut. Portilta lippuja voi lunastaa 65 euron hintaan, mikäli niitä on koserttipäivänä vielä jäljellä. Klubiliput tulevat myyntiin kesäkuussa. Klubiliput myydään ennakkoon bluesviikolla blueskadun infosta, klubiravintoloista ja bluestoimistolta.


Lehdistön akkreditointi on alkanutAkkreditointi pääkonserttiin on alkanut. Akkreditointipyynnöt yhteystietoineen pyydetään lähettämään osoitteeseen info@puistoblues.fi 15.6. mennessä.

Puistoblues 6.6.2011