PuistoBlues
  • @ Jukka Mykkänen

Uusi puheenjohtaja Suomen suurimmalle bluesfestarille

Suomen suurinta bluestapahtumaa, Puistobluesia, järjestävä Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry. päätti syyskokouksessaan 26.11. hallituksen kokoonpanosta ja toimintasuunnitelmasta vuodelle 2012.

Porkka saa johdettavakseen taloudellisesti vahvan Puistobluesin

Talkoovoimin toimivan yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Miikka Porkka, 37. Porkka on toiminut JBJD ry:ssä vastuutehtävissä jo viisitoista vuotta. Syyskokoukseen osallistui ennätyksellisen paljon yhdistyksen jäseniä ja hallituksen valinta vahvistettiin yksimielisesti ilman äänestystä.

JBJD HALLITUS 2012
Puheenjohtaja Miikka Porkka
Varapuheenjohtaja Jouni Hyytiäinen
Sihteeri Hannaleena Romu
Rahastonhoitaja Päivi Hiiri
Hallituksen jäsenet Leena Virta, Mika Sikström, Jari Leikko ja Valtteri Sarkkinen
Varajäsenet Mauri Varis ja Jussi Viskari

Hallituksesta jäsenistä Valtteri Sarkkinen nousi hallitukseen ensimmäistä kertaa. Muu hallitus jatkaa pääosin entisessä kokoonpanossa. Monivuotinen väistyvä puheenjohtaja Jouni Hyytiäinen jatkaa hallituksen varapuheenjohtajana. Hyytiäisen kauden onnistuneet festivaalitapahtumat ovat auttaneet yhdistyksen hyvään taloudelliseen tilanteeseen. Kävijämäärät ovat vakiintuneet korkealle tasolle ja yhdistyksen asema musiikkitapahtumakartalla on vankistunut entisestään.

Puheenjohtaja Porkka saa vireän yhdistyksen johdettavakseen, mutta haluaa kehittää yhdistystä ja festivaalia entisestään:

"Puistobluesin ja yhdistyksen suurimmat voimavarat ovat uskollinen ja osaava talkooväki sekä Puistobluesin omakseen ottanut diggariyleisö. Puistoblues on kehittynyt viime vuosina paljon ja on ollut hieno nähdä miten talkoo-organisaatio on kasvanut haasteiden mukana. Kilpailu kesätapahtumien kesken kiristyy entisestään, mutta kun pidämme diggarihengestä hyvää huolta, saamme jatkossakin nauttia maailmanluokan bluesista Vanhankylänniemessä, blueskadulla ja klubeilla."

Puistoblues on Suomen neljänneksi suurin musiikkitapahtuma

Finland Festivalsin ylläpitämän tilaston mukaan Puistoblues on kokonaiskävijämäärältään Suomen neljänneksi suurin festivaali ja samalla selvästi suurin talkoopohjainen musiikkitapahtuma. Puistobluesviikolla pääkonsertissa, iltaklubeilla ja blueskadun ilmaistapahtumissa vierailee viiden päivän aikana yli 120.000 kävijää. Puistobluesia enemmän kävijöitä on vain Helsingin Juhlaviikoilla, Kotkan Meripäivillä ja Pori Jazzilla.

Vuodeksi 2012 on suunnitteilla jälleen kansainvälisesti arvioituna korkealuokkainen rytmimusiikkifestivaali sekä paljon muuta toimintaa ympäri vuoden. Kevään aikana pyörivä Diggariklubi tarjoaa rytmimusiikkia bluesinjanoisille. Kesän 2012 Puistoblues järjestetään Järvenpäässä 27.6.-1.7. Pääkonsertti järjestetään Järvenpään Vanhankylänniemessä 30.6. Festivaaliohjelma julkaistaan kevään aikana.

Lisätietoja
www.puistoblues.fi

Tiedottaja
Jussi Viskari
p. 040 584 6425
jussi.viskari@gmail.com

Festivaalijohtaja
Miikka Porkka
p. 0400 816 070
miikkablues@gmail.com

Puistoblues 28.11.2011