PuistoBlues
  • HBTB & Mamba @ Nauska

Puistobluesin päätähdeksi legendaarinen John Fogerty

Jo 35. kerran järjestettävän tapahtuman päälavalle nousevat myös Bostonin soulkomistus Eli "Paperboy" Reed (USA), Los Lonely Boys teksasista (USA) sekä kotimainen Honey B & T-Bones.Tulevan kesän Puistobluesin pääesiintyjät ovat varmistuneet

Lauantaina 30. kesäkuuta järjestettävän tapahtuman ykköstykki on tällä kertaa yhdysvaltalainen John Fogerty. Creedence Clearwater Revivalin nokkamiehenä ja menestyneenä sooloartististina tunnettu Fogerty on pomminvarma esiintyjä, jota on toivottu Puistobluesin päätähdeksi jo pitkään.
"Fogertyn perusarvoille kumartava juureva musiikki maistuu varmasti sekä varttuneelle että nuoremmalle sukupolvelle", sanoo festivaalijohtaja Miikka Porkka.Perinteikäs ja monipuolinen kattausJärvenpään Vanhankylänniemeen 30.6. levittäytyvä pääkonsertti tulee myös muilta osin olemaan sekä monipuolinen että perinteitä kunnioittava. Teksasilainen Grammy-palkittu Los Lonely Boys tuo pääkonserttiin country- ja soul-mausteilla ryyditettyä helmeilevää kitarointia. Bostonin kasvatti Eli "Paperboy" Reed takaa hyvän fiiliksen tanssittavalla soulillaan, ja 30-vuotisjuhliaan viettävä Honey B & T-Bones saa kunnian avata pääkonsertin psykedeelisellä rhythm & bluesillaan.

"On erityisen hienoa, että järjestyksessään 35. Puistoblues voidaan viettää näin komean artistikatraan parissa, Porkka sanoo."Blueskatua tähdittää 22-Pistepirkko


Myös festivaaliin olennaisesti kuuluvan Blueskadun ohjelmisto on valmis. Keskiviikosta perjantaihin jatkuvan ilmaistapahtuman kiinnityksiä ovat muun muassa utuisen garagerockin klassikkobändi 22-Pistepirkko, suomalaisen jazzin kärkinimiin kuuluva Dalindèo, bluesia, krautrockia ja psykedeliaa yhdistelevä Death Hawks sekä vaihtoehtobluesin lipunkantajaksi ja kahden miehen trioksikin tituleerattu Black River Bluesman & Bad Mood Hudson.

Muita katutapahtuman nimiä ovat mm. Jon Mosey, Jari Rättyä & Käärmekeitto, Tres Fogos sekä Keltainen Lehdistö. Lastenmusiikista vastaavat mm. Pentti Rasinkangas & Ohilyönti, Jytäjyrsijät sekä Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! Katutapahtuman tarkempi päiväkohtainen ohjelmisto löytyy festivaalin kotisivuilta www.puistoblues.fi.Juhlavuoden kisassa kerätään diggareiden parhaita bluesmuistoja

Tänä kesänä Puistoblues järjestetään jo 35. kerran. Merkkipaalun myötä Puistoblues haluaa antaa kunniaa niille jotka sen ansaitsevat, eli festivaalin järjestäville vapaaehtoistyöntekijöille. Puistobluesin nettisivuilta löytyy Diggarin ääni -osio, jonka alla julkaistaan festivaalikävijöiden muistoja ja anekdootteja.

Sivuilla on nyt avattu näihin bluesmuistoihin liittyvä Mikä on sun Blues? -kilpailu, jonka pääpalkintona arvotaan kaikkien 15.4.2012 mennessä lähetettyjen ja julkaistujen tarinoiden ja/tai kuvien joukosta 450 euron arvoinen VIP-paketti, joka sisältää VIP-brunssin ennen tapahtumaa ja kahden hengen sisäänpääsyn Puistobluesin pääkonserttiin lauantaina 30.6.


35. Puistoblues-festivaali järjestetään Järvenpäässä 27.6.-1.7.2012.

Liput pääkonserttiin maksavat ennakkoon 63 euroa + toimituskulut.
Ennakkoliput myy Menolippu. Liput portilta 69 euroa.


Vuonna 1978 paikallisia musiikin ystäviä palvelemaan perustettu Puistoblues on kuluneiden vuosien aikana kasvanut Euroopan johtavaksi bluesfestivaaliksi ja yhdeksi Suomen merkittävimmistä musiikkitapahtumista. Kokonaan talkoovoimin järjestettävä Puistoblues työllistää vuosittain lähes 600 hengen talkoo-organisaation. Puistoblues on noin 120 000 kävijällään Suomen neljänneksi suurin musiikkitapahtuma (Finland Festivals).

Artistikuvat lehdistökäyttööön

Puistoblues 13.3.2012