PuistoBlues
  • Riku Niemi ja solistit @ Niina Hörkkö
  • Riku Niemi ja solistit @ Niina Hörkkö
  • Riku Niemi ja solistit @ Niina Hörkkö

Ladyt ja RNO laulavat Bluesin - suomalainen superkokoonpano Puistobluesin päälavalle

Suomalaisen voimabluesin johtohahmot Erja Lyytinen, Aija Puurtinen ja Maria Hänninen nousevat yhdessä 25-henkisen Riku Niemi Orchestran kanssa Puistobluesin lavalle kesäkuun viimeisenä lauantaina. Suomalaisen rytmimusiikin suurorkesteri RNO on kutsunut solisteikseen kotimaisen bluestaivaan kirkkaimmat ja tyylikkäimmät tähdet. Luvassa on armottoman grooven ja säälimättömän herkistelyn jäljittelemätön keitos. RNO:n ollessa kyseessä ei ole tietenkään mikään yllätys, että yllätyksiäkin on tarjolla.

Väkevistä teemoituksistaan ja aina energisistä esiintymisistään tunnettu Riku Niemi Orchestra aloitti toimintansa vuonna 2005. Sen jälkeen orkesteri on ehtinyt koskettaa ja liikuttaa suomalaisia musiikinystäviä jo yli sadalla paikkakunnalla kaikkialla Suomessa. Orkesterin kiertue-, festivaali- ja tv-esiintymiset sekä levytykset ovat saaneet kiitosta niin yleisöiltä kuin kriitikoilta. "Koko Suomen Orkesteri" ei jätä kylmäksi. Riku Niemi Orchestra on myös onnistunut rikkomaan rajoja kulttuuripolitiikan hornankattiloissa ja tuomaan kulttuurista monimuotoisuutta pelkkien juhlapuheiden asemesta myös käytännön tasolle.

Puistobluesissa RNO esiintyy ensimmäistä kertaa. Tätä juhlistaakseen orkesteri tarjoaa sielukkaimman solistikattauksen; Erja Lyytinen, Aija Puurtinen ja Maria Hänninen eivät esittelyjä kaipaa. Nyt näiden valovoimaisten tulkitsijoiden materiaalia esitetään svengaavan suurorkesterin voimalla ja herkkyydellä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Joe Lunnas (RNO)
050 465 0974
jlunnas@gmail.com

Kuvat lehdistökäyttöön
Ladattavissa Puistolbuesin sivustolta press-osiosta maanantaina 12.5. klo 18 jälkeen
https://www.puistoblues.fi/index.php?k=21180

...

Järvenpään Puistobluesin 2014 pääkonsertissa esiintyy jo aiemmin julkistetut brittiläinen boogiejyrä Status Quo, yhdysvaltalainen EVO-bluessensaatioHeritage Blues Orchestra sekä samalta mantereelta, mutta vastakkaiselta rannikolta, San Franciscosta, saapuva The Ford Blues Band.

Puistoblues-festivaali järjestetään Järvenpäässä 25.-29.6.2014. Pääkonsertti Vanhankylänniemessä Tuusulanjärven rannalla 28.6.
Liput pääkonserttiin maksavat ennakkoon alkaen 65 euroa.
Ennakkolippuja myyvät Lippupiste ja Tiketti sekä käteisennakkoja Bluestoimisto Järvenpäässä ja Fennica Records Helsingissä.

Lisätietoja:
Festivaalijohtaja Miikka Porkka
miikkablues@gmail.com
puh. 0400 816 070

www.puistoblues.fi


Vuonna 1978 paikallisia musiikin ystäviä palvelemaan perustettu Puistoblues on kuluneiden vuosien aikana kasvanut Euroopan johtavaksi bluesfestivaaliksi ja yhdeksi Suomen merkittävimmistä musiikkitapahtumista. Kokonaan talkoovoimin järjestettävä Puistoblues työllistää vuosittain lähes 600 hengen talkoo-organisaation. Puistoblues kerää vuosittain noin 120 000 kävijää, mikä tekee tapahtumasta kokonaiskäyntimäärällä mitattuna Suomen neljänneksi suurimman musiikkitapahtuman (Finland Festivals).

Puistoblues 13.5.2014