PuistoBlues
  • Bluesklubi Pool, Blues Competition @ Olli Mikkonen
  • Blues-klubi Pool, Blues Competition @ Olli Mikkonen
  • Bluesklubi Pool, Blues Competition @ Olli Mikkonen
  • Blues-klubi Pool, Blues Competition @ Olli Mikkonen
  • Bluesklubi Pool, Blues Competition @ Olli Mikkonen

Micke Björklöf Blue Strip Blues Competition -voittoon!

LEHDISTÖTIEDOTE 27.6.2014 / VAPAA JULKAISTAVAKSI

Torstaina Ravintola Blackpoolissa Järvenpäässä järjestettiin Finnish Blues Societyn ja Puistobluesin yhteistyönä ensimmäistä kertaa Suomessa karsintakilpailu, jossa valittiin Suomen edustaja European Blues Unionin (EBU) kansainväliseen European Blues Challenge (EBC) -blueskilpailuun. Kilpailuilta oli kuuma, hikinen ja todella kovatasoinen. Viiden osallistujan joukosta voittajaksi valikoitui kuitenkin selkeällä äänten enemmistöllä Micke Björklöf Blue Strip. Bluestoimitus tavoitti Micken sekä kilpailun tuomaristoon kuuluneet Pertti Nurmen ja Esa Kuloniemen tuoreeltaan kisan ratkettua.

"Fiilikset on tosi korkealla, oli todella kiva soittaa" Micke kommentoi. "Voitto ei ollut mitenkään itsestään selvää, vaikka luonnollisesti toivoin ykkössijaa" kokenut blueskonkari sanoo. Euroopan pääkilpailuun Micke lähtee kovin tavoittein: voittoa lähdetään hakemaan. Micke ja Blue Strip ovat valmistelemassa uutta levyä, jonka olisi tarkoitus ilmestyä ensi keväänä. Kesän aikana ohjelmassa ovat mm. Raumablues sekä muutamia pienempiä festivaaleja ympäri Suomen. Puistobluesissa pääkonsertin odotetuin esiintyjä Mickelle on ehdottomasti Heritage Blues Orchestra, jonka taannoinen levy on kulunut taajaan miehen levylautasella. Samoin Riku Niemen veto kiinnostaa yllätyksellisyydellään, kokoonpanolta voi odottaa livenä käytännössä mitä vaan…

Tuomariston puheenjohtajana toimi Finnish Blues Societyn edustajana Pertti Nurmi. Hän oli kilpailun tasosta samaa mieltä voittajan kanssa: bändit olivat tasokkaita, moni-ilmeisiä ja joukkoon mahtui sekä tanakkaa perusbluesia että vetävää rokkenrollia. Kova taso ja musiikin monipuolisuus näkyi myös selvästi siinä, että tuomariston mielipiteet jakautuivat ajoittain hyvinkin selkeästi. Voittaja oli kuitenkin bändeistä ainoa, joka yhdisti kaikki tuomarit, eikä pisteissä ollut sen osalta käytännössä juurikaan hajontaa.

Karsintakilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, kun aiempina vuosina Suomen EBC-kisaedustaja on valittu asiantuntijaraadin toimesta. Pertti Nurmen mielestä valintakilpailu oli todella onnistunut ja erityisesti ilahdutti runsas yleisömäärä. Pertti on ollut paikalla kaikissa European Blues Unionin järjestämissä kilpailuissa ja vertaa Suomen kilpailussa menestymismahdollisuuksia lähinnä menestymiseen Euroviisuissa. Ennalta on miltei mahdotonta ennustaa kuka tulee pärjäämään. Micke Björklöf osallistui Suomen edustajana kilpailuihin jo kolme vuotta sitten. Kilpailut ovat perinteisesti olleet erinomainen tilaisuus edistää Suomi-bluesin ja -artistien näkyvyyttä.

Pääkonsertissa Pertti odottaa erityisesti Heritage Blues Orchestraa, jonka jäsenistä on tullut henkilökohtaisia ystäviä vuosien varrella. Bändin show on aina elinvoimainen katselmus bluesin historian koko kirjoon.

Tuomaristossa istunut "Bluesministeri" Esa Kuloniemen mielestä karsintakilpailun tarjonta oli niin korkeatasoinen, että se olisi mennyt jopa täysimittaisesta klubi-illasta. Runsaslukuinen yleisö ja tiukat 20 minuutin setit jokaiselta bändiltä tekivät illasta viihdyttävän kokonaisuuden ja karsintakilpailuformaatti toimi hienosti. Arvostelussaan tuomaristo keskittyi neljään osakokonaisuuteen, jotka olivat omaperäisyys, soittimien hallinta, laulutaso ja esiintymiskyky. Jokainen tuomari teki arvionsa itsenäisesti tietämättä muiden tuomarien antamista pisteistä, jolloin voittaja selvisi myös tuomaristolle vasta kaikkien esitysten jälkeen. Pääkonsertista Kuloniemi nostaa esille Riku Niemen ja Finnish Blues Ladyt. Kuulemiensa harjoitusten perusteella uudenlainen konsepti on erittäin mielenkiintoinen ja kuulostaa erinomaisen hyvältä.

Puistoblues ja Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry onnittelevat voittajaa ja toivottavat erinomaista menestystä pääkilpailuun!

Kuvat lehdistökäyttöön

Lisätietoja:

Pertti Nurmi
+358 (0)50 500 3610
perttinjurmi@gmail.com
European Blues Union Board Member
www.europeanbluesunion.com

Sanna Laine / Puistoblues tiedotus
+358 (0)41 505 8209
sanna.laineilla@gmail.com

Puistoblues 27.6.2014