PuistoBlues
  • European Blues Awards, Miikka Porkka @ Mr. X
  • European Blues Awards, Miikka Porkka @ Mr. X

Puistobluesille merkittävä eurooppalainen tunnustus

European Blues Awards -festivaali kerää yhteen Euroopan musiikkivaikuttajat bluesin saralta. Festivaaleilla esiintyy 21 bändiä kaikkialta Euroopasta ja tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen alan keskeiset eurooppalaiset vaikuttajat.

Puistobluesista vuoden promoottori

Puistoblues ja sen puheenjohtaja Miikka Porkka palkittiin Blues Behind The Scenes "Promoter" -sarjassa vuoden promoottorina. Palkintopuheessa Pertti Nurmi totesi "Puistobluesin olevan yksi suurimmista eurooppalaisista bluesfestivaaleista ja yksi Suomen merkittävimmistä musiikkitapahtumista. Tapahtumaa on vuosien varrella ollut järjestämässä tuhansia vapaaehtoisia, joiden työtä tällä palkinnolla halutaan arvostaa."

Palkinnon vastaanotti Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry:n puheenjohtaja Miikka Porkka. Porkka korosti puheessaan Diggarien olevan tiivis ja yhtenäinen perhe, joka on myös henkilökohtaisesti merkinnyt hänelle todella paljon. Tuleva vuosi on jo 39. kerta kun blues soi Vanhankylänniemessä. Juhannuksen jälkeiseen viikonloppuun sijoittuva festari on yhä Suomen suurin talkooporukalla järjestettävä musiikkitapahtuma.

Norjalainen Eric "Slim" Zahl & South West Swingers voittoon

Suomen edustaja kilpailussa, Lena & the Slide Brothers sai innostuneen vastaanoton festivaaliyleisöltä. Suomalaisbändi erottui kilpailijoista edukseen monipuolisella ohjelmistollaan ja kuului selvästi kahdenkymmenen bändin joukossa ns. ”uuden bluesin” sanansaattajiin.

Kärkikolmikkoon saakka paukut eivät tällä kertaa riittäneet, kun veljeskansamme norjalaiset marssittivat lauteille Eric ”Slim” Zahl & South West Swingersin. Norjalaiset räjäyttivät pankin iloisella ja välittömällä showllaan, jonka kohokohdaksi muodostui kosketinsoittaja Öystein Undemin monumentaalinen soolo-osio, jonka jälkeen seurannut Chuck Berry -cover "C'est la vie" osui sekä yleisön että tuomariston makuhermoon täydellisesti. Toiseksi kilpailussa sijoittui Phil Bee´s Freedom Hollannista ja kolmanneksi WellBad Saksasta. ”Kilpailu oli erittäin korkeatasoinen ja tunnelma oli erinomainen molempina päivinä,” toteaa puheenjohtaja Miikka Porkka.

2017 Suomen edustaja valitaan bluesviikolla

Ensi vuonna festivaali järjestetään Tanskassa. Suomen edustaja ensi vuoden kilpailuun valitaan Järvenpäässä 30.6.2016 ravintola Blackpoolissa pidettävässä karsintakilpailussa. Kilpailu on osa bluesviikon klubiohjelmaa.

Puistoblues 14.4.2016