PuistoBlues
  • Honey B. Family @ Pasi Rytkönen
  • Honey B. Family @ Pasi Rytkönen

EBC-KARSINTAKILPAILUN VOITTAJA Honey B. Family

European Blues Challenge -kilpailun Suomen karsinnassa valittiin Suomen edustaja Euroopan karsintakilpailuun Tanskassa keväällä 2017. Tanskan kilpailun voittaja pääsee puolestaan edustamaan maanosaansa maailman parhaiden bluesbändien kilpailuun USA:ssa ensi vuonna. Tänä vuonna karsintakilpailu järjestettiin osana Puistoblues–festivaalia ravintola Blackpoolissa 30.6.2016.

”Kilpailun kannalta omaleimaisin artisti ja samalla täysin oikea bändi voitti”, kommentoi katsojana ollut Puistobluesin entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Jouni Hyytiäinen tulosta. ”Musiikillisesti taso oli niin huikean kova, että siellä parhaan löytäminen on pitkälti makukysymys. Nyt kuitenkin valittiin kiinnostavin bändi, joka varmasti tulee erottumaan kanssakilpailijoistaan.”

Voittajaksi selviytyi Honey B. Family, joka on nimensä mukaan perheyritys. Bassossa Aija ”Honey B.” Puurtinen, kitarassa Esa Kuloniemi ja rummuissa edellä mainittujen poika, Mooses Kuloniemi. ”Tänä iltana oli todella kovat bändit lavalla,” Mooses Kuloniemi huokaisee. ”On uskomatonta voittaa näin tasokas kilpailu.” ”Kahdenkymmenen minuutin aikaraja tekee setin rakentamisen haastavaksi ja onnistuimme kokoamaan siitä huolimatta modernin, monipuolisen ja särmikkään kokonaisuuden”, Esa Kuloniemi miettii voittoon johtaneita syitä. ”Uusia temppuja, näyttävämpää lavashowta ja lisää omia biisejä” Aija Puurtinen miettii kehityskohteita kevään kilpailuun.

”Ammattitaito ratkaisi tällä kertaa erittäin tasaisen ja laadukkaan kisan voiton” kertoi tuomariston puheenjohtaja Pertti Nurmi. ”Bändien taso on aina ollut kova, mutta nyt European Blues Challengen status myös artistien keskuudessa on selvästi nousussa.”

Suomen karsinnassa kilpailivat voittajan, Honey B. Familyn lisäksi Lumberjacks, Jo' Buddy & Home King  III feat. Nieminen sekä Emilia Cisco & Helge Tallqvist and His Band.

Honey B. Family - kuva lehdistökäyttöön (Kuva: Pasi Rytkönen)

Puistoblues 1.7.2016