PuistoBlues

Agents pääkonserttiin erikoiskokoonpanolla

Roots-musiikin ystäville on tiedossa todellista erityisherkkua, kun Esa Pulliainen johtaa legendaarisen Agents-yhtyeensä Vesa Haajan kanssa Puistobluesin päälavalle. Juhlavuoden pääkonsertissa agentssoundia värittävät mm. bluesministeri Esa Kuloniemi ja Mr. Breathless.


Roots-musiikin ystäville on tiedossa todellista erityisherkkua, kun Esa Pulliainen, yksi kaikkien aikojen Suomi-kitaristeista, johtaa legendaarisen Agents-yhtyeensä Puistobluesin päälavalle. Vesa Haajan, Esa ja Kai Pulliaisen sekä Jari "Kepa" Kettusen muodostaman neljän hengen ydinryhmän lisäksi lavalle nousevat Mr. Breathless ja (esimerkiksi Honey B. & T-Bonesista tuttu) bluesministeri Esa Kuloniemi.

Agents ei ole 39-vuotisen historiansa aikana koskaan aiemmin esiintynyt Puistobluesissa. Luvassa on ainutkertainen kattaus. Bändiä ei tulla tällä kokoonpanolla ja setillä näkemään muualla.

Puistobluesin bändibuukkauksista vastaava Lari Saarnikko on innoissaan kiinnityksestä. "Kitarafanina olen diggaillut Pulliaisen ja Agentsien soittoa jo pitkään. Pulliaisen tyylitaju sovittajana ja soittajana on vertaansa vailla. Agents ei ollut ilmeinen valinta bluesfestivaalin päälavalle, mutta mitä enemmän pyörittelin ajatusta mielessäni, sitä paremmalta tuntui ajatus Suomen parhaasta roots-rautalankabändistä kesäisten bluesien päälavalla. Esittäessäni ideani erikoiskokoonpanon blueskeikasta, Esa lämpeni heti haasteelle. Odotan innolla mitä Agents ja Vesa Haaja saavat irti bluesteemasta isolla lavalla, puhumattakaan siitä miten Esa Kuloniemi pystyy täydentämään bändin soundia. Tämä keikka tulee olemaan yksi tulevan kesän yllätyshiteistä." Saarnikko hehkuttaa.


AGENTS

Agents, yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä bändeistä, on aloittanut uransa vuonna 1979 ja bändi juhlii 40-vuotista taivaltaan ensi vuonna. Bändin solisteina ovat pitkän uran aikana toimineet mm. Rauli Badding Somerjoki, Topi Sorsakoski, Jorma Kääriäinen ja nykyinen solisti Vesa Haaja. Bändi on pokannut useita kulta- ja platinalevyjä, joista Sorsakosken kanssa tehty "Besame Mucho" on yksi kaikkien aikojen myydyimpiä äänitteitä. Bändi on urallaan levyttänyt yli 30 levyä ja tähdittänyt mm. suosittua Laulava sydän -ohjelmaa. Esa Pulliainen on palkittu myös Valtion säveltaidepalkinnolla.


Puistoblues järjestetään vuonna 28.6-2.7.2017 jo 40. kertaa. Festivaali on Euroopan suurin bluesfestivaali ja Suomen suurin talkoovoimin järjestettävä festivaali. Vuonna 2016 festivaalia toteuttamassa oli noin 600 vapaaehtoista työntekijää. Juhannuksen jälkeinen bluesviikko huipentuu Vanhankylänniemen pääkonserttiin lauantaina 1.7.2017.

Puistoblues 25.1.2017