PuistoBlues
  • 2017
    Micke Björklöf & Blue Strip
  • 2017
    Micke Björklöf & Blue Strip

Kovat kotimaiset kesän bluesjuhlaan!

SF Blues ja Micke Björklöf & Blue Strip juhlavuoden pääkonsertin kotimaisiksi tähdiksi! Puistobluesin 40-vuotisjuhlan pääkonsertin esiintyjälistaan on lisätty kaksi kovaa kotimaista bluesbändiä. Sekä SF Bluesin että Micke Björklöf Blue Stripin paluuta Vanhankylänniemeen on kyselty jo pitkään ja nyt diggareiden toiveet käyvät toteen.


SF Bluesia voidaan hyvällä syyllä sanoa suomi-bluesin superyhtyeeksi, onhan siinä vuosien varrella soittaneet sellaiset suuruudet kuten Eero Raittinen, Jukka Tolonen, Jukka Gustavson, Erja Lyytinen ja Mikko Kuustonen. Bändin ytimenä ovat kuitenkin kitaristilaulajat Heikki Silvennoinen, Pepe Ahlqvist ja Dave Lindholm, jotka olivat perustamassa SF Bluesia vuonna 2002. Bändin yhteisenä nimittäjänä on ollut alusta alkaen rakkaus bluesmusaa kohtaan. Viimeksi Ahlqvist esitteli rouheaa bluessoundiaan Vanhankylänniemessä viime kesänä, mutta nyt nähtävä kokoonpanon soitosta on viimeksi nautittu nurtsipaikoilla vuonna 2005. SF Blues tunnetaan huikeiden vierailijoiden lisäksi myös siitä, että keikoilla kuullaan huikeita jamipohjaisia versioista blues- ja rockklassikoista, joten odotettavissa on juhlavuoden arvoinen show.

Micke Björklöf & Blue Strip nähtiin myös Puistobluesin pääkonsertin lavalla jo vuonna 2004, mutta tämän jälkeen Pohjanmaan poikien buutsit ovat tallanneet tiuhaan pitkin maailmaa. Esimerkiksi viimeisin levy "Ain´t Bad Yet" äänitettiin Walesissa ja sen tuotti moninkertainen Grammy-voittaja John Porter. Micke ja Blue Strip pitävät edelleen yllä hengästyttävän kovaa keikkatahtia Sadat keikat näkyvät bändin rautaisessa keikkarutiinissa ja rakkaus lajiin näkyy bändin hikisen kiihkeässä live-esiintymisessä. Bändi on yli 20 vuoden olemassaolonsa aikana löytänyt soulilla ja New Orleansin rytmeillä maustetun rock-blueskeitoksen, joka maistuu nyt ulkomaiden lavojen lisäksi Vanhiksen piknikvilteillä.


Puistoblues järjestetään tuttuun tapaan juhannuksen jälkeisillä viikolla. Keskiviikkona 28.6.2017 alkava festivaali huipentuu 1.7.2017 Vanhankylänniemessä järjestettävään pääkonserttiin, jota tähdittävät SF Blues, Micke Björklöf & The Blue Strip, erikoiskokoonpanolla vahvistettu Agents sekä legendaarisen muusikkosuvun vesa Devon Allman. Muut pääkonsertin esiintyjät julkistetaan kevään aikana. Edulliset Early Bird -liput ovat saatavilla vielä helmikuun loppuun saakka.

Puistoblues 13.2.2017