PuistoBlues

Doctors Order heittää jäähyväiset Levymessuilla 26.3.2017

Jäähyväisjulkaisuna on ilmestynyt LP "Doctor´s Order with Mick Green" komeana 10-vuotisjuhlapainoksena.

18 vuoden keikkailun, yli 500 keikan, yli sadantuhannen keikkamatkakilometrin ja lukuisten levytyssessioiden (10 studiolevyä ja muutamat livet) jälkeen tohtorit rumpali Kimmo "Mighty Man" Oikarinen, kitaristi Arto "Grande-Archie" Hämäläinen ja basisti-laulaja Teppo "Teddy Bear" Nättilä ovat eläköityneet DO-keikkahommista. Viimeiset keikat olivat lokakuussa viime vuonna. "Tohtorit" nähtiin vuosien varrella useita kertoja Puistobluesin klubeilla lietsomassa diggarikansaa hurmokseen, tuloksena joitain bluesien ikimuistettavimpia keikkoja, kuten esimerkiksi liitteessä olevassa youtube-videossa.

Kymmenen vuotta sitten Doctor’s Order teki rock'n'roll-musiikin historiaa. Helmikuussa vuonna 2007 ilmestyi "Cutthroat And Dangerous" -minialbumi, joka oli yhteislevy legendaarisen englantilaisen Pirates-kitaristin Mick Greenin kanssa. Levy oli sekä myynti- että arvostelumenestys niin meillä kuin maailmallakin. CD on jo pitkään ollut loppuunmyyty, mutta nyt kymmenvuotisjuhlan kunniaksi se on saatavilla LP:nä kera upeiden avattavien ns. "gatefold" -kansien. Mukana on kaikki alkuperäisen levyn kuusi kappaletta, joilla kaikilla Mick Green kitaroi yhdessä Grande-Archien kanssa. Mukana on myös kaksi bonuskappaletta, joista toinen on tohtorien kunnianosoitus Mick Greenille. Kaikki musiikki on remasteroitu, levyllä on iso soundi, musiikki jytää ja rokkaa ja rollaa. Mukana yhdellä rallilla on erikoisvieraana Johnny "The Pirates" Spence. Bonuksena tulee koko homma myös cd:eenä. Levy äänitettiin alkuperäisen Agents-rumpalin Juha Takasen Äänistudiolla Vantaan Kivistössä, sessiot olivat marraskuussa 2006. Archie Hämäläinen muistelee; ”se studiopäivä oli ikimuistoinen, koko soittajaurani ehdoton kohokohta”. Levystä on tehty 500:n kappaleen rajoitettu painos, julkaisijana on Goofin' Records.

Edesmennyt Mick Green (22.4.1944-11.1.2010) oli maineikas rock'n'roll-kitaristi, joka oli lähes 50 vuotta The Piratesin kitaristina. Ura alkoi 60-luvun ensimmäisellä puoliskolla Johnny Kidd and the Piratesissa, ja jatkui 60-luvun puolivälissä Billy J. Kramerin Dakotasissa ja hieman myöhemmin Cliff Bennettin Reber Rouserseissa. Myöhemmin Mick levytti ja keikkaili muun muassa Paul McCartneyn (soittaa tämän molemmilla rock'n'roll-levyillä -87 ja -99), Brian Ferryn, Van Morrisonin (kitaroi kaikilla vuosien 1999-2008 aikana julkaistuilla Vanin studiolevyillä), Wilko Johnsonin, Lemmyn ja Robert Plantin kanssa.

Levy on myynnissä Levymessuilla Goofin' Recordsin osatolla. Bändin jäseniä on paikalla.

Puistoblues 21.3.2017