PuistoBlues

Puistobluesin historiaa esillä Prisman rantagalleriassa

Puistobluesin 40-vuotiseen historiaan voi nyt tutustua helposti aivan Järvenpään ydinkeskustassa

Järvenpään Prisman rantagalleriaan Prisman kauppakeskukseen on nyt koottu ainutkertainen näyttely Puistobluesin 40-vuotisesta historiasta. Näyttelyssä on esillä harvinaisia julisteita ja esineitä 40-vuotisjuhlaansa viettävän festivaalin historiasta. Näyttely on esillä 30.6.2017 saakka.

"Halusimme tuoda näyttelyssä esille Puistobluesin kannalta tärkeitä teemoja ja asioita. Festivaalin sydän on alusta alkaen ollut vapaaehtoistyö, bluesmusiikki ja Vanhankylänniemen festarialue, jotka näkyvät selvästi myös esillä olevissa kuvissa." sanoo näyttelyn rakentamisesta vastannut Martina Hyytiäinen. "Tässä näyttelyssä näkyvimpään osaan nousevat myös aika luonnollisesti näyttävät julisteet festivaalin eri vuosilta. Puistobluesilla on ollut onni saada riveihinsä lahjakkaita graafikkoja, joiden kädenjälkeä voimme nyt juhlavuonna kunnioittaa." Hyytiäinen jatkaa.

Prisman vitriineissä on näytillä lisäksi eri vuosilta myynnissä olleita oheistuotteita."Kaikkein yleisin taitaa olla t-paita, mutta onhan myynnissä näiden vuosien aikana ollut kaikenlaista kännykänkuorista tarroihin ja kärpäslätkään." Hyytiäinen nauraa. "Näyttelyä rakentaessa tuli pengottua läpi merkittävä määrä bluesdiggareiden varastoon hautautunutta kamaa eri vuosilta ja sitä riittää onneksi vielä useampaankin näyttelyyn."

JUHLAVUOTTA JUHLISTETAAN MONIN TAVOIN

Juhlavuoden kunniaksi Järvenpäässä tullaan näkemään useampiakin bluesaiheisia näyttelyitä. Kahvila Tyyniin nousee kesäkuun aikana Pertti Nurmen bluesaiheinen näyttely ja Järvenpään kirjastoon Puistobluesin avainvuosia käsittelevä näyttely. Kirjaston näyttelyyn liitetään lisäksi erilaisia aineistoja sekä bluesviikolla teemaan sopivia haastatteluja.

Puistoblues 6.6.2017