PuistoBlues
  • Juke Joint Lagerin maistajaiset @ Jouko Tuomas-Kettunen
  • MAKU Brewingin Imperial Stout jäätelö

Maku Brewingin Puistoblues-olut on käsintehty lager

Tuusulalainen käsityöläispanimo MAKU Brewing lanseeraa Puistoblues-oluen ja Imperial Stout -jäätelön pääkonsertissa.

Juhannusta ennen lanseerattu Juke Joint Lageria (5,0 %) päästiin maistelemaan jo etukäteen Järvenpään McArthur Irish Barissa. Puistobluesviikolla sitä saa pääkonsertista Vanhankylänniemestä sekä bluesklubeilta Scandicista. Helsingissä se on hanassa ravintola Sörkän Ruusussa.


Oluen maistelu ei ole liian vakavaa puuhaa. Kuvassa Maku -panimon myyntireiska Jasu Sohlberg, Puistobluesin viestintävastaava Jaakko Latva-Pukkila, Maku-panimon makujohtaja Jussi Tamminen, diggareiden hallituksen jäsen Mika Sikström sekä ravintoloitsija Erkki Kari. Kuva: Jouko Tuomas-Kettunen

Oluessa on vahva humalan jälkimaku ja pientä hedelmäisyyttä. Julkistamistilaisuudessa koolla ollut raati luonnehti Juke Joint Lageria hennon sitruksiseksi. Mausta löytyi trooppista hedelmää, joka tuo mieleen kesän. Samalla mausta löytyy kuitenkin sopivasti särmää ja rosoisuutta. Ei ole siis vaikeaa ennustaa, että olut tullaan myymään loppuun viime vuoden tapaan.

Oluen nimi viittaa Yhdysvaltojen kaakkoisosissa 1800-luvun loppupuolella alkunsa saaneisiin tanssipaikkoihin. Paikat sijaitsivat maaseudulla ja tarjosivat raskasta työtä puuvillapelloilla tekeville mustille työläisille paikan, jossa he voivat rentoutua pitkien työpäivien jälkeen. Bluesin juuret voidaan johtaa tämänkaltaisiin paikkoihin, joiden musiikki kehittyi boogie woogien ja ragin kautta bluesiksi, josta musiikki levisi kaikkialle maailmaan. Juke Joint Lager on myös kertomus bluesin synnystä.

Makubaarista uutuutena Imperial Stout -jäätelö

Vanhankylänniemen päätapahtumaan nousee jälleen Makubaari, josta Juke Joint Lager -oluen lisäksi on tarjolla myös uutuutena Imperial Stout -jäätelö. Jäätelön pohjana on Maku-panimon oma vahvan paahteinen Imperial Stout, joka antaa jäätelölle kahvin paahteisuutta. Imperial Stout on oluiden kaikkein vahvin ja maukkain tumma olut, todellinen THE OLUT. Jäätelön alkoholivahvuus on 2,5 % ja tuote tulee varmasti olemaan Makubaarin yllätyshitti.


Pääkonserttipäivänä kannattaakin käydä oma jäätelönsä hakemassa hyvissä ajoin, koska tuotetta on valmistettu vain pieni erä.

www.makubrewing.com

Puistoblues 22.6.2017