PuistoBlues

Puistoblues / Tiedote 30.1.2018 Maailmaan parhaaksi blues-rock-yhtyeeksi kehuttu King King Puistobluesiin kesäkuussa!

Lukuisat kerrat vuoden parhaan yhtyeen palkinnon British Blues Awardseissa voittanut King King -yhtye saapuu esiintymään Suomeen kesällä. Tämä maailmaan parhaaksi blues-rock-yhtyeeksi usein kehuttu kokoonpano nousee Puistobluesin pääkonsertin esiintymislavalle lauantaina 30. kesäkuuta.

Puistobluesin liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä. Helmikuun loppuun asti on lisäksi käynnissä erityinen talvimyynti, jonka aikana pääkonsertin liput maksavat vain alkaen 58,50 euroa kappale.

Brittiläinen King King tarjoaa monipuolisen sekoituksen bluesia ja rockia. Yhtyeen keulahahmo, laulaja Alan Nimmo on noussut tunnetuksi ympäri Euroopan myös Nimmo Brothers -kokoonpanon solistina. Nimmon lisäksi King Kingissä ovat mukana basisti Lindsay Coulson, rumpali Wayne Proctor sekä kosketinsoittaja Jonny Dyke.

Puistobluesin kotimaisten huippuartistien joukkoon julkistetaan samalla laulajakitaristi Ilkka Helanderin, kitaristi Little Willie Mehton, basisti Esa Kuloniemen ja rumpali Leevi Leppäsen muodostama Dr. Helander & Third Ward. Nämä maamme bluespioneerien vankkaan joukkoon kuuluvat soittajat ovat esiintyneet monesti Puistobluesissa yhdessä ja erikseen.

Lisäksi Puistobluesissa nähdään parhaan kitaristin palkinnon European Blues Awardseissa saanut Erja Lyytinen yhtyeineen. Lyytinen on kiertänyt viime vuodet ahkerasti Suomessa ja muualla Euroopassa ja on julkaissut Live in London -livelevyn sekä The Sky Is Crying -tribuuttilevyn legendaariselle blueskitaristi ja laulaja Elmore Jamesille.

Puistoblues järjestetään tuttuun tapaan Järvenpäässä juhannuksen jälkeisellä viikolla. Keskiviikkona 27. kesäkuuta alkava festivaali huipentuu 30. kesäkuuta Vanhankylänniemessä pidettävään pääkonserttiin, jonka muut artistin julkistetaan myöhemmin keväällä. Pääkonserttiin on alle 13-vuotiaille ilmainen pääsy maksavan aikuisen mukana.

Vuodesta 1978 yhtäjaksoisesti järjestetty Puistoblues on Suomen suurin bluesfestivaali. Festivaali koostuu blueskadusta (ilmaistapahtuma), musiikkiklubeista ja pääkonsertista. Lisäksi festivaalin aikaan Järvenpäässä on perinteisesti paljon erilaista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille.

King King: www.kingking.co.uk

Puistoblues: www.puistoblues.fi

www.facebook.com/puistoblues

https://www.puistobluesblog.blogspot.fi

www.instagram.com/puistoblues

www.twitter.com/puistoblues

 ...

Lehdistökuvat: www.puistoblues.fi/2018/press

Lisätiedot medioille: Festivaalijohtaja Miikka Porkka, 0400 – 816 070, miikkablues@gmail.com

Puistoblues 30.1.2018